Login/Registracija

Srđan Marjanović otkriva: „Svi muzičari su sujetni“ (VIDEO)

Jugoslovenska pop-rok zvezda, Srđan Marjanović, napisao je knjigu pod nazivom „Nisam ti baš sve rekao“. U intervjuu za Grand online, pevač nam je, tek da nas zaintrigira, otkrio o čemu se radi u njoj.

Naime, reč je o muzičaru, saksofonosti, koji, po rečima pisca, kao i svi ostali muzičari živi boemskim životom, ispunjenim ljubavlju ali sa više žena.

– Muzičari su takve biljke, oni su svi narcisi, jako su sujetni i vole da ih svi gledaju, slušaju i prate. To je prokletsvo ali to je tako. I naravno da svi vole devojke – navodi roker i dodaje – Rejting ti je takav, što više riba imaš, ti si veća faca.


Kao što obično biva, iako je mogao da bude sa bilo kojom devojkom, glavni junak romana se zaljubljuje upravo u onu, koja ga napušta zbog njegovog načina života. Ipak, u delu nije reč samo o ljubavi, već i o muzičkoj sceni koja se menjala s godinama.

– Tu je beogradski asfalt, tu su noćni zadimljeni klubovi, mesto gde se svira džez, čak su tu i folkeri koji snimaju album pa zovu saksofonistu da svira na njihovom albumu, tako da se čitava muzička sfera vidi u knjizi – navodi pevač uz reči da mu je jako bilo lepo dok je pisao knjigu jer ga je upravo to pisanje vodilo u neki svet koji mu je u poređenju sa ovim, postojećim, bio kao bajka.

Podsetimo, roker je nedavno snimio i pesmu „Nisam ti baš sve rekao“ u saradnji zajedno sa legendom džeza, Jovanom Maljokovićem, koji je saksofonista baš kao i glavni akter romana.

Poslušajte ceo intervju:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: K. Stanković