Login/Registracija

SPEKTAKL U NOVOM SADU!

Serbia Fashion Week priredio je pravi spektakl na glavnom novosadskom šetalištu. Defileom 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih i domaćih dizajnera, simboličnim puštanjem balona u nebo uz muzičku pratnju ovogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije Tijane Bogićević, kao i veličanstvenim nastupom Simfonijskog orkestra NS2021 i muzičara Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima, svečano je otvoren internacionalni festival mode i dizajna Serbia Fashion Week.

Modni sladokusci sa svih krajeva sveta prisustvovali su otvaranju Nedelje mode kakvo do sada nismo imali prilike da vidimo na našim prostorima. Serbia Fashion Week je pomerio je granice uz najveći skup manekena na jednom mestu i jednoj modnoj pisti u Evropi, ako izuzmemo događaje velikih modnih kuća kao što su Dior, Channel i drugi. Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice upriličeno je otvaranje za sve Novosađane i brojne inostrane posetioce, među kojima su bili i prestižni mediji iz Evrope, Amerike i Azije, te će ova, po svmu specijalna slika Novog Sada obići ceo svet.

Prijatno aprilsko veče svojim modelima ulepšala su neka od najznačanijih svetskih modnih imena kao što su Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz Kazahstana, dizajneri iz regiona – Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić-Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi. Zvuci filmske muzike u sjajnom izvođenju simfonijskog orkestra NS2021 orili su se Zmaj Jovinom ulicom tokom trajanja celog programa, a mnogi su prvi put imali priliku da čuju uživo i pesmu kojom će Tijana Bogićević predstaviti našu zemlju na Evroviziji. Energičan nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima označio je kraj svečanog otvaranja, kada je velika pista zablistala svim prisutnim manekenima i dizajnerima.

Povodom ovog velikog koraka za Serbia Fashion Week, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala Serbia Fashion Week, Svetlana Horvat izjavila je

– Novi Sad kao prestonica kulture za 2021. godinu zaslužio je ovako spektakulano i jedinstveno otvaranje internacionalnog festivala mode i dizajna u Srbiji. Serbia Fashion Week predstavlja najveći modni festival na našim prostorima koji beleži najekspanziviji rast posetilaca i učesnika u Evropi.

Nakon otvaranja, od 25. do 29. aprila revije inostranih i domaćih dizajnera biće održane u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, kada će posetioci uživati u novim kolekcijama dizajnera iz Srbije, Francuske, Italije, Španije, Holandije, Rumunije, Grčke, Rusije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Foto: Grand online ,
Autor: I. Đorđević