Login/Registracija

Sofri uručeno priznanje: „Počastvovan sam, ovo je podstrek da budem još bolji “ (VIDEO)

Haromonikaš Aleksandar Sofronijević jedan je od najpoznatijih muzičara mlađe generacije u Srbiji, a sada je njegovo višegodišnje iskustvo i rad odlikovano posebnim priznanjem.

Sofronijeviću je naime, dodeljena povelja Kapetan Miša Anastasijević. Ovo ugledno priznanje se dodeljuje najboljim poslenicima u oblasti privrednog i društvenog stvaralaštva pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije, kao i uz podršku univerziteta u Beogradu i Novom Sadu i Javnog servisa RTV Vojvodine.

Nakon uručenja priznanja, Aleksandar se oglasio i zahvalio na društvenoj mreži Instagram uz obećanje da će svojim radom nastaviti da doprinosi srpskoj kulturi.

Povelja Kapetan Miša Anastasijević se dodeljuje ljudima koji su zaista zaslužili to priznanje, a ja sam to čuo i video kada sam prvi put prisustvova dodeli nagarada i nisam moga da verujem da sam je i ja zaslužio i da sam se obreo među intelektualnom elitom koja radi ozbiljan posao za našu naciju i kulturu – rekao je skromno umetnik, pa dodao:

Izuzetno sam počastvovan, ovo mi daje veliki podstreh da nastavim da radim to što sam i do sada radio. Nemam osećaj šta tačno radim, ali neki divni ljudi su ovde napisali: „Aleksandar Sofronijević, izuzetan maestro srpskog i balkanskog prostora za lepotu muzičkog izraza, harmoniju i oduševljenje. Hvala divnim ljudima na divnim rečima, a ja obećavam da ću nastaviti da radim kao i do sada iz dubine duše, sa tendencijom da budem još bolji.

Foto: Instagram/Printscreen/sofronac,
Autor: I.Grk