SLAVLJE U DOMU ŠAULIĆA: Mihajlo postao tata, evo koje su ime odabrali za naslednicu

Capture 11 3

Porodica Šaulić od danas je bogatija za još jednog člana, jer je Marina, supruga Generalnog konzula RS u Cirihu Mihajla Šaulića, na svet donela devojčicu.

Kako Kurir saznaje, porođaj je protekao u savršenom redu, a srećni roditelji odlučili su da detetu daju ime Manja.

Ovo je prva prinova u porodici od tragične pogibije kralja narodne muzike Šabana Šaulića, pa je donela i posebnu radost svima, o čemu je prve utiske podelila baka Goca.

– Svi smo van sebe od sreće, Manja je naš blagoslov. Ja sam sigurna da bi danas Šaban bio najsrećniji čovek na svetu jer je oduvek želeo da vidi Mihajla ostvarenog u ulozi oca. Želim da se zahvalim našem porodičnom prijatelju docentu doktoru Ivani Likić Lađević, koja je vodila porođaj. U njenom timu bio je i doktor Igor Pilić, sin profesora doktora Žarka Pilića koji je pre 37 godina porodio i mene sa Mihajlom – rekla je ponosna baka Gordana za Kurir.

Inače, ime Manja je varijanta imena Marija, preuzeta iz ruskog. Marija je latinska forma hebrejskog imena „Mirjam“. Kao ime Isusove majke ime ima simbol čiste i duboke ljubavi. Samo značenje imena nije sigurno razjašnjeno. Po starijim tumačenjima je ime nastalo od hebrejskog „mir“ = „gorko“ i „jam“ = „more“, pa bi značenje bilo „gorčina mora“. Po novijim tumačenjima se pretpostavlja da ime vodi značenje od egipatskog „mry“ što znači „koja ja voljena“.

Foto: youtube/grandn,
Autor: A. Milinković