Sektolog Dimitrije Pastuović: „Ubica sa Vračara je demonizovan, on nije dete, on je monstrum“ (VIDEO)

dimitrije pastuovic

Sektolog Dimitrije Pastuović otkrio je najmračnije detalje o mogućim motivima masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u kom je 13-godišnji K.K. očevim pištolje ubio devet učenika i Dragana V., radnika obezbeđenja.

On je istakao da ovaj stravičan zločin na Vračaru, kao i masakr u Mladenovcu nemaju veze sa sektom.

Sa sektama ljudi mešaju sektno delovanje sekte, demonizovanje i slične stvari, terminologija treba da se izuči, ali sve se svodi na isto. Po mom mišljenju, mali počinioc masakra, užasnog zločila u školi „Vladislav Ribnikar“ nije član nikakve sekte, ali reći ću nešto čudno za 21. vek,a to je da je moje mišljenje da je mali bio demonizovan– rekao je Dimitrije i dodao da je masakr na Vračaru bolna tema za njega.

Screenshot 2023 05 18 135830

-Sam sam bio đak te škole, čak mi je i otac bio đak te škole moje ćerke su bile đaci te škole, poznajem direktora, psihologa, pedagoga, poznavao sam Dragana koji je ubijen, poznajem i nastavnicu istorije koja je ranjena. Bio sam u savetu roditelja, u toj školi održao i nekoliko predavanja. Smatram da taj mali, a to govore i stručnjaci, da je uradio toliko profesionalno to da je nemoguće da dete od 13 godina uradi nešto što nijedan pripadnik Legije stranice, SAJS odreda,ne može da uradi, bez trenuke empatije, bez milosrđa, profesionalno. Savršeno je bio svestan toga da krivički ne može da bude procesiuran jer ima ispod 14 godina – kazao je Pastuović i nastavio:

-Siguran sam da taj mali vrlo lako može da počini opet isto kada izađe, a neminovno je da će izaći. On će se lečiti, on će morati da nastavi školovanje i tu već imamo problem.

Na pitanje voditeljke Jelene Dimitrijevič da pojasni šta znači biti demonizovan i da li je to moguć uticaj vradžbina, Dimitrije je odgovorio:

-Vradžbine su druge stvari, to je povratak pagantnstvu, to je nešto drugo, a demon je taj koji se može prizvati na više načina. Možda zvuči primitivno to što kažem, ali tu su oko nas. Mislim da je mali bio pod vlašću ne nekoga, već nečega.

Screenshot 2023 05 18 142540

On je istakaoda svaki čovek ima izbor i da opravdanje za zločin ne postoji.

-Mali je kriv, zanemarimo godine, on nije dete, on je masovni ubica, najmlađi masovni ubica na svetu. Tu nema opravdanja. On je ubio dete kod kog je bio dva dana pre toga na rođendanu. Ona devojčica koja je pokušala da spreči, koja je stala ispred njega i rekla ‘Kosta, nemoj to da radiš’, on je nju hladnokrvno ubio u učionici, to nije dete, to je monstrum- zaključio je Dimitrije u gostovanju u emisiji „Grand magazin“ koje možete da pogledate u videu.

Foto: Grand,
Autor: I. Ankić