Šeki Turković opleo po kolegama: „S kojim pravom presnime tuđe pesme i ko im je dao odobrenje za to?“ (VIDEO)

seki turkovic opleo po mladim pevacima
Šeki Turković opleo po kolegama

Pevač Šeki Turković nedavno je za Grand otvoreno govorio o mladim pevačima koji sve češće uzimaju pesme starijih kolega i presnime kao popularne kavere.

On priznaje da mu to smeta i kaže da je ipak bolje da snime svoje pesme, nego da na tuđim grade svoje ime na estradi.

seki turkovic opleo po mladim pevacima 1
Šeki Turković opleo po kolegama

Šeki Turković opleo po kolegama – S kojim pravom presnime tuđe pesme i ko im je dao odobrenje za to

-Ja imam dosta pesama koje traju i nadam se da će još trajati i koje narod voli, vidim da i mlade kolege presnimavaju te kavere. Ne znam s kojim pravom to rade i ko im je dao odobrenje za to – rekao je on u emisiji „Nije lako biti ja“.

seki turkovic opleo po mladim pevacima 11
Šeki Turković opleo po kolegama

Sa druge strane priznaje da ipak mladi pevači imaju pravo da snime pesme, ali samo ako su dobili dozvolu autora koji je numere i napisao.

-Dešava mi se često na nastupima kada pevam neke moje stare pesme da mi priđu ljudi i kažu mi, tu pesmu je presnimio taj i taj. Ne mogu ja da jurim sada sa policijom i da ga kažnjavam. On ima na to pravo, jer nije moja pesma, nego autora koji je napisao – rekao je Šeki i dodao da se danas izgubilo poštovanje koje je bilo kada je on počinjao karijeru:

-Došlo je neko čudno vreme, nema poštovanja, respekta. Šta ja mogu sada tu da uradom? Ništa naravno, da ćutim, trpim, uzmem mikrofon i pevam.

Celo gostovanje Šekija Turkovića u emisiji „Nije lako biti ga“ pogledajte u videu ispod

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Grand,
Autor: A. Milinković