Saša Matić ODBIO ČUVENI HIT koji je Dejanu PROMENIO ŽIVOT: „Pesma nije osvojila nagradu, ali je postala NAJSLUŠANIJA“

0A0A5990 768x432 1 1

Pevači često umeju da kažu da pesma pronađe izvođača, a ne izvođač pesmu, a sa tim se slaže i jedan od najpopularnijih pevača Dejan Matić.

Nedavno se pričalo da je jedan od njegov najvećih hitova „Niko i neko“ trebao da završi u rukama njegovo brata Saše, kao i da mu je žao što se ta numera nije našla na njegovom repertoaru.

-Nije mu žao nego je odbio. Rekao je da nije to on i ja sam došao kod Slavkonija, bila je neka Liga šampiona sećam se i on mi kaže da želi da čuje moje mišljenje za tu pesmu, a ja kad sam čuo odmah sam rekao da je to to- prisetio se Deki kome se kao i mnogim njegovim kolegama desilo da pesma zaživi „sa zakašnjenjem“.

-Bio je Grand festival, čini mi se 2006. godina i tada pesma nije osvojila nijednu nagradu ali je posle šest meseci bila hit, najslušanija pesma u tom periodu. Jednostavno pesma koja je meni promenila život sigurno- ponosno je ispričao Matić.

dejan matic 11 ok FOTO MUNJA 1

Ipak, i njemu se tokom dve decenije bogate karijere desilo da je odbio pesmu koja je postala jedan od najvećih hitova na estradnoj sceni.

-Moram da priznam da je bilo situacija da sam i ja odbio neke pesme, ali mi nije žao danas jer peva moj brat i veliki prijatelj Jovan Perišić. Odbio sam pesmu „Rado te se setim ljubavi stara“. Taman što sam izdao album i ponuđena mi je ta pesma, ali nisam hteo ljude da kočim i da me čekaju, kada ću ja to da snimim i da izdam. Rekao sam Maretu tada „Ako ne prodaš pesmu dok ja budem snimao sledeći album, to je to onda suđena je, a ako je prodaš želim sreću onome ko je bude pevao“. I eto snimio je Jovan i kao da sam je ja snimio- otkrio je Dejan koji tvrdi da uvek radi sve iz srca, što je samo jedan od razloga zbog čega je omiljenim među kolegama i publikom.

BONUS VIDEO – Dejan Matić progovorio o roditeljstvu

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović