Login/Registracija

Sada je milioner, a nekada je živeo u siromaštvu: „Provalnici su mi iz sedamnaest kvadrata odneli sve“

Kreativni direktor „Grand produkcije“ Saša Popović danas je jedan od najimućnijih ljudi na domaćoj javnoj sceni, ali je uprkost popularnosti i novcu ostao čvrsto na zemlji.

Ipak, njemu život nije bio uvek „med i mleko“, pa tako svojevremeno nije imao ni dinara u džepu, a tokom gostovanja u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ koja se emituje na televiziji Pink, prisetio se ovog teškog perioda.

Četiri godine sam živeo u garsonjeri od sedamnaest kvadrata. Ćutao sam, izgubio sam pare i onda sam polako počeo iz početka. Sa Brenom i „Slatkim grehom“ zaradio sam milione. Probelem je što smo mi kao orkestar mislili da će to biti doživotno. Onda smo trošili i trošili, najveće pare zaradili smo 83. 84. i 85 – otkrio je Saša.

Tih godina zakoni su bili potpuno drugačiji, pa je direktor Granda odlučio da novac uloži u banku koja je propala, a sa njom nestao je i uloženi novac.

U to vreme bio je zakon da ako imaš kuću vratiš stan i obrnuto. Nisi moga da imaš i jedno i drugo. Svi lokali bili su u državnom vlasništvu, trošili smo bezveze i ono što je ostalo uložio sam kod Dafine. Mislio sam da ću tako da se obogatim, kad ono cvrc. Četiri godine živeo sam kao sirotinja, to niko ne kaže– prisetio se Popović i dodao:

Jedino što sam zadržao u to vreme je bila garderoba, e toga sam zaita imao. Imao sam jedno pedeset, šezdeset pari patika, ima sam odela. Dolazim ja jedan dan na dvanaesti sprat, kad vidim vrata obijena.

Iako ovu priču Saša danas prepričava kao anegdotu, u tom trenutku se nije osećao ni najmanje priajtno.

Uđem unutra, u to vreme bile su one cevi od radijatora na koje sam kačio sve, uđem ja unutra kad ono nema ništa na cevima. Sve su mi odneli samo su mi ostavili pidžamu na sred kreveta. Tadas sam počeo sve iz početka – prisetio se Saša koji je sve pare izgubio zbog Dafine.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I.Grk