Pre više od 10 godina ova javna ličnost iskoristila simboliku Ramonde: Teya Dora nije prva koja se toga setila, a evo o kome se radi

Ramonda pre Teya Dore

Mlada muzička zvezda Teya Dora odnela je pobedu na „Beoviziji 2024“ pesmom „Ramonda“, kojom će nas predstavljati na Evroviziji u Malmeu.

Talentovana pevačica  je iskoristila jaku simboliku koja je vrlo bitna u istoriji Srpskog naroda.

Ramonda je simbol ponovnog rađanja i nove snage! Hvala publici što je meni dala snagu! Ovo je naša zajednička pobeda! Velika mi je čast da predstavljam Srbiju na Evroviziji u Malmeu– istakla je Teya Dora nakon trijumfa.

teya dora 10

Ramonda pre Teya Dore

Ipak, ona nije jedina koja se oslonila na simboliku popularnog cveta feniksa.

Naime, naša najpoznatija modna kreatorka Verica Rakočević svoju kolekciju 2013. godine nazvala je „Ramonda Serbica“, a modni detalji bili su inspirisani upravo ovim posebnim cvetom.

Verica je tada revijom proslavila 30 godina svoje karijere.

Ramonda serbica je cvet koji nikada ne umire, rađa se, bere, miruje i uvenuo ponovo oživi sa par kapi vode i on je odlična metafora za moj život i rad. Posle nepovoljnog perioda krajem prošle godine, na pitanje mog druga Dejana kako sam, odgovorila sam da nikada nisam bila bolje. „Ti si Ramonda serbica“ kazao je Dejan a ja u trenutku dobila inspiraciju za kolekciju – pričala je Verica Rakočević za „Blic“ tada.

BONUS VIDEO- Teya Dora- Izjava nakon pobede:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE I:

Foto: Grand,
Autor: S. Č.