Pogledajte kako je izgledao prvi „Grand šou“, ovako je Saša Popović počeo da piše televizijsku istoriju Balkana VIDEO

„Grand“ produkcija slavi 25 godina postojanja i deset godina Grand televizije, te se u nedelji jubileja prisećamo kako je izgledala prva emisija „Grand šou“ koja je od početka emitovanja na televiziji „Pink“ obarala sve rekorde gledanosti.

prvi grand šou

Emisija „Grand šou“ bila je bila svojevrsna vrsta zabave, gde su mogli da uživaju u pesmama svojih omiljenih pevača, a mnogi su našu scenu poredili sa scenom čuvenog i najpoznatijeg svetstkog festivala „San Remo“.

-Dobro veče dragi gledaoci, dobro veče dragi gosti kod nas ovde u studiu 3 televizije Pink – rekla je tada voditeljka Tamara Raonić, dok se Saša Popović koji se prvi put našao u ulozi voditelja obratio publici:

-Naravmo sve muzičke numere večeras će biti začinjene onako kako je to red u emisijama „Grand šoua“ uz praznju orkestra Bokija Miloševića.

prvi grand šou

Pogledajte kako je izgledao prvi „Grand šou“

prvi grand šou

Pre 25 godina, Saša Popović počeo je da piše televizijsku istoriju sa voditeljima Draganom Katić, Predragom Živkovićem Tozovacem, Zoranom Pejićem Pejom, Tamarom Raonić i Suzanom Mančić kada je pokrenuo „Grand Šou“ koji je odmah privukao veliku pažnju gledalaca iz čitavog regiona.

Sam koncept emisije se menjao, pa je tako otkriveno da se prvobitno zvala „Zvezdano nebo“, a onda je Saša Popović tražio da se preimenuje u nešto zvučnije, pa je tako nastao naziv koji su svi znali. Ovaj šou se emitovao 17 godina, a kroz njega su prošli i brojni voditelji. 

Prva emisija emitovana je 3. decembra 1998. godine, a poslednja 7. jula 2015. godine.

prvi grand šou

Voditeljka Dragana Katić poželela je prvo „Dobro veče“ gledaocima širom sveta, a ona se tim povodom oglasila za Grand i prisetila momenta kada je zajedno sa čelnicima Granda počela nova televizijska era u Srbiji i regionu.

Sa ovog aspekta sam počastvovana što sam stala rame uz rame sa Tozovcem i što smo zajedno izgovorili to prvo: „Dobro veče“ i što je tako krenula tada „Zvezdana noć“, što je kasnije postao „Grand show“, a sve ostalo je istorija- počela je priču Dragana za Grand, i nastavila:

Istorija, zato što je Grand produkcija zaista napisala istoriju, zato što je postavila temelje novog načina šoubiznisa i novog načina predstavljanja televizijskij formata. Ne postoji javna ličnost koja je nešto i nekada značila, a da nije prošla kroz Grand produkciju i sve formate koje smo emitovali. Beskrajno sam ponosna što sam deo te priče i što slavimo 25 godina, što nije malo.

Idejni tvorac i osnivač „Grand“ Produkcije Saša Popović za naš portal priznaje da u samom početku nije verovao da će ovaj koncept doživeti veliki uspeh.

-Pravo da kažem, kad sam osnivao Grand nisam baš bio siguran da će 25 godina biti toliko uspešan i da će i dalje biti najgledaniji šou program i najgledaniji muzički program, ali evo, dočekali smo i to tako da sam zaista srećan i zadovoljan i nadam se da ćemo ovako i nastaviti i da ćemo dočekati i 30 godina postojanja Granda, a posle kako bude – rekao je Popović.

prvi grand šou

U videu na kraju teksta pogledajte kako je izgledala prva emisija Grand Šoua.

Zoran Pejić Peja, prvi je voditelj ove čuevene emisije, za Grand je otkrio da je upravo on nagovorio Sašu Popovića da se predstavi publici i kao voditelj.

Jako dobro pamtim sve to i javno ću da priznam da sam ja prvi voditelj Grand televizije. Inače, Saša Popović je na osnovu moje inicijative postao voditelj. On pre nije bio voditelj, bio je muzički urednik „Zama“ i pitao je mene da vodim „Zam“, na šta ja nisam pristao i on me je pitao „Zašto?“. Rekao sam „Zato što želim da ti radiš sa mnom“. Pričao je da nije u tom fazonu zato što je muzički urednik, a ja sam rekao „Ti to treba da radiš baš zato sa mnom, jako dobro poznaješ ko je izdao i komponovao CD, i tako je Saša postao voditelj– rekao je Peja i otkrio da li je bilo lako da ga ubedi da pristane.

peja o popovicu

-Bilo je teško stvarno, zato što ja nisam hteo da radim bez njega. Moje je bilo da on sve to formuliše, da ima sve zapisano i tako je krenuo „Zam“. Posle par godina „Zama“ Saša je došao i postavio mi pitanje „Da li si uz mene, da li me pratiš?“, ja sam pitao „Što, šta se desilo?“, a on je rekao da on i Brena otvaraju diskografsku kuću koja će se zvati „Grand“. Ružno je da kažem sada kako sam rekao, ali ajde… „Ako ideš ti u g****, idem i ja sa tobom bez problema“. Ja sam takav da poštujem i cenim drugare, prijatelje, spreman sam i život za njih da dam– istakao je za Grand.

BONUS VIDEO – Intervju Saše Popovića o početku „Granda“

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Grand,
Autor: K.Marković