Provokacija: Albanka čiju je pesmu prepevala Maja Berović poručila: Da sam se ja pitala, Srpkinji ne bi prodali moj hit

Pevačica Maja Berović  posle porodiljskog odsustva nedavno se vratila na scenu s pesmom „Ale, ale“, koja je za kratko vreme postala hit.

Ipak, senku na ovu numeru bacila je činjenica da je u pitanju obrada albanske pesme pod istim nazivom, koju u originalu izvodi pevačica Džensila, jedna od tamošnjih najvećih zvezda, a objavila ju je na svom Jutjub kanalu krajem aprila ove godine.

Ovo nije smetalo Majinoj publici, koja je u kratkom vremenskom periodu pogledala pola miliona puta video-snimak u kojem ona najavljuje ovu pesmu i „veliki povratak“.

Međutim, Džensili se nikako ne sviđa što je njena pesma završila kod jedne srpske pevačice, pa je svoju ogorčenost podelila s pratiocima na Instagramu.

Ona je istakla da ne bi dozvolila da se pesma prepeva da je znala da će to da uradi njena koleginica iz Srbije.

dzenskili

Imala sam mnogo komentara na pesmu „Ale, ale“, koju je u srpskoj verziji objavio drugi „umetnik“ (pevač, prim. aut.). Obaveštavam javnost i svoje pratioce da nemam nikakva autorska prava nad ovom pesmom, osim onlajn korišćenja projekta moje objavljene verzije! Pesmu nisam ja prodala i nisam bila svesna ove činjenice! P. S. Da se ja ili moja produkcija pitamo, Srbija ili srpski umetnik bi bio na dnu liste da im se proda pesma – završila je svoj komentar Džensila, koja je objavila i skrinšot iz Majinog spota, zbog čega je dobila mnoštvo pozitivnih komentara svojih pratilaca.

dzenskiliije

Nakon duže pauze vraćam se s pesmom koju je krasila najbolja moguća energija dok je nastajala. Kažem duže, jer od mene niste navikli da sam u ilegali od muzike, kao i to da nikada sebi ne bih dozvolila da prođu godine, a da vas s novitetima ne obradujem. Isto tako ste od mene navikli da najbolje talente prepoznam i oko sebe okupim, pa je tako bilo i u ovom slučaju. A što se krađe i prevare tiče, to samo izvodim na svojim nastupima dok pevam evergrin hit „Lopov“. Jedva čekam da čujem vaše utiske! – poručila je Maja u izjavi za medije.

Foto: Instagram/Printscreen,
Autor: I.Grk