Login/Registracija

PREMINUO SINAN SAKIĆ: Legendo, počivaj u miru!

Legenda narodne muzike Sinan Sakić preminuo je jutros posle duge i teške bolesti. Njegovo zdravstveno stanje znatno se pogoršalo tokom prethodnih nedelja, pa je pevač jutros izgubio životnu bitku u svom stanu u Beogradu okružen najmilijima, a supruga Sabina sve vreme je bila uz pevača.

Legendarni pevač imao je prošle godine operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, međutim lekari su objasnili da to nije trajno rešenje, već da mu je neophodna transplantacija jetre.

Sinan je rođen 13. oktobra 1956. godine, karijeru je započeo 1978. godine, a iza njega su ostali brojni hitovi, kao što su „Rastanak kraj reke,“ „Sreli smo se mnogo kasno,“ „Ej otkad sam se rodio,“ „Izađi na pet minuta,“ „Zoko moja Zoko,“ „Lepa do bola,“ „Reci sve želje…“  

Sahrana pevača biće u ponedeljak u 14h u Loznici.

Brojne poznate ličnosti oprostile su se od Sinana. Lepa Brena se ovim rečima oprostila od legende:

– Vrlo smo tužni svi koji smo se danas oprostili od barda narodne muzike. Njegova srčana, emotivna interpretacija ostavila je traga u muzičkoj istoriji ovog dela sveta. Svi smo zatečeni njegovim preranim odlaskom, a s druge strane na neki način i polaskani što smo imali prilike da ga poznajemo kao prijatelja i kolegu. 

Vanesa Šokčić među prvima se obratila na Instagramu. 

……

Aleksandra Prijović, takođe, je emotivno doživela odlazak pevača. 

……

Foto: Z. K. Munja,
Autor: K. Obradović