Login/Registracija

Preminuo glumac Marko Živić

Proslavljeni glumac Marko Živić preminuo je u 49. godini. 

Glumac je pre tri nedelje hitno hospitalizovan zbog korona virusa, ali se poslednjih nekoliko dana njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Beogradsko dramsko pozorište oprostilo se od glumca preko društvenih mreža potresnom porukom: „Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama.“

Marko je rođen 4.aprila 1972. godina u Kruševcu. Glumu je diplomirao 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu, a iza sebe ima nekoliko uspešnih predstava poput „Kad su cvetale tikve“, „Sviraj to ponovo, Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“.

Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, kao i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. Dobitnik je mnogih nagrada.

Vodio je emisiju Marko Živić šou na TV Foks. Takođe je vodio i kviz od 5 ciklusa „Zdravo Evropo“. Od januara 2015. godine, učestvovao u novom talent-šou programu Audicija, koji se emitovao na televiziji Pink, kao jedan od članova žirija. Dao je glas medvedu Baluu u srpskoj verziji „Knjiga o džungli 2“, Nim Galuu u sinhroniziranom filmu „Epik“, Rafaela u filmovima „Rio“ i „Rio 2“, Miru u filmu „Artur i Minimoji“ i mišu Mortonu u sinhronizovanoj verziji „Hortona.“

Bio je u braku sa voditeljkom Natašom Pavlović sa kojom se razišao nakon nekoliko godina ljubavi.

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić