Login/Registracija

PRAVIO MELEM ZA RAK, A SAD HOĆE DA UZGAJA POVRĆE! Milan Stanković se vratio sa Hilandara, pa sa Zmijančevom TRAŽI NJIVE po Srbiji

Milan Stanković vratio se nedavno u Srbiju iz Hilandara, gde je proveo neko vreme pomažući bratstvu ovog svetogorskog manastira. 

Nakon što je od igumana manastira dobio blagoslov da može da se vrati u domovinu, pevač, koji se povukao iz javnog života, nije časio časa, već se odmah bacio u potragu za zemljištem koje želi da kupi. Milan u poslednje vreme ima nameru da se bavi poljoprivredom, a posebno želi da se posveti uzgajanju organskog povrća.

On u ovom biznisu ne želi da bude sam, pa se za pomoć obratio svojoj dugogodišnjoj prijateljici i koleginici Vesni Zmijanac koja je jedna od retkih koja ga nije zaboravila i napustila i s kojom je redovno u kontaktu sve ove godine.

– Milan je tokom boravka u Hilandaru jedno vreme s monasima i iskušenicima radio i poslove koje imaju veze s poljoprivredom. On se oduševio kad je video kako se manastirska bratija uz molitvu posvetila uzgajanju povrća, pa je i sam želeo da se bavi ovim u svojoj zemlji. Čim se vratio u Srbiju iz Grčke, on je uz pomoć svoje drugarice Vesne počeo da traži obradivu zemlju, koja će biti pogodna za povrće koje želi da uzgaja – otkrio je za medije obavešteni izvor i dodao:

Zmijančevoj se jako svidela ova njegova ideja i apsolutno ga je podržala. Po svoj prilici, njih dvoje će se i uortačiti, pa nije nemoguće da od cele te priče naprave biznis s proizvodnjom hrane od organskog povrća koje bi sami gajili. Milan je već pogledao nekoliko pogodnih lokacija u Vojvodini, od kojih mu je zapala za oko jedna kod Sombora. Vesna pak navija za Šumadiju i traži njive po tom kraju, u blizini njene kuće na Bukulji, gde i sam Milan često provodi slobodno vreme.

Podsetimo, mediji su nedavno pisali da Stanković ima razna poslušanja dok boravi u manastiru Hilandar, a jedno od njih je i pomaganje pri pravljenju melema za rak.

Tačno je da Milan pomaže manastiru Hilandar. On dolazi u manastir i tu se sam prijavi da nešto pomogne u manastiru vezano za svakodnevne radove unutar monaške zajednice Hilandara. Sećam se da su mu skoro monasi kao blagoslov dali poslušanje iliti zadatak da pomogne u pripremi kozlica. To je melem protiv karcinoma koji se pravi i može se nabaviti na Svetoj gori – potvrdio je teolog Miloš Stojković za pomenuti portal.

Foto: Instagram/Printscreen,
Autor: Kurir/I.Grk