Povratak grupe RITAM SRCA, Ćira otkrio zašto Žika Jakšić nije deo ekipe

7c078a12c770f6ac341b3ca18160d57731797d2b

Grupa „Ritam srca“ devedesetih godina žarila je i palila bivšom Jugoslavijom, snimila čak šest albuma i iza sebe ostavila veliki broj hitova, ali se u međuvremenu raspala. Iako nisu opstali kao bend, članovi čuvenog sastava Žika Jakšić, Dejan Ćirković Ćira, Joca Dević i Pinter ostali su u prijateljski odnosima, a sad se očekuje i njihov povratak na scenu.

Posle dve decenije čuveni bend ponovo će okupiti, ali u dosta manjem sastavu, što je Dejan Ćirković Ćira i potvrdio za Grand.

Tako je, rešili smo da obradujemo publiku koja i dalje uživa u našim starim hitovima, ali sad ćemo je počastiti nečim novim. Reč je o pesmi „Hvala ti ženo“ koju smo Joca Dević i ja snimili, a koja izlazi simbolično na Dan žena, 8.marta –ponosno ističe Ćira i dodaje da su bili toliko vredni da su već snimili i spot.

IMG 20230222 WA0004

Na pitanje zašto ostali članovi benda nisu se pridružili u novom muzičkom projektu grupe „Ritam srca“, Ćira odgovara:

-Zna se šta Žika radi i da on od emisije ‘Nikad nije kasno’ i same produkcije nema vremena da se bavi muzikom na ovaj način. Pinter živi u Švajcarskoj i takođe nema vremena, za razliku od Joce i mene koji od muzike ne odustajemo, ali imamo njihovu podršku. Mi smo slobodnjaci i dalje nam je muzika broj jedan,tj primarni posao.

Pevač kaže da je jedan od razloga što su grupu ponovo oformili taj što Joca i on žive u istom gradu.

-Mnogo vremena provodimo kod njega u studiju u Štutgartu. Nedavno mi je poklonio i pesmu ‘Kosa plava’ koja sam promovisao u ‘Grandu’, ali planove za ‘Ritam srca’ smo napravili baš u Nemačkoj, odakle smo i počeli – napominje Ćirković.

IMG 20230222 WA0003

Koliko su Joca i Ćira bliski govori i to što Dević često komponuje muziku, a najbolji sud uvek da njegov nekadašnji kolega. Kako Ćirković važi za najduhovitiju osobu na estradi, tako je sasvim logično da Deviću njegovo prisustvo i doskočice prijaju.

Ja bih Ćiru preporučio kao lek za depresiju prvenstveno. Znam ga tridesetak godina i sa njim nikada nije dosadno. Svaki put kada dođe kod mene donese nešto novo, toliko je neozbiljan da ja to shvatam kao njegov način života- istakao je nedavno Joca za Grand.

Nakon osam godina emitovanja šoua „Nikad nije kasno“, Žika Jakšić je nedavno konačno ugostio svog prijatelja iz detinjstva, a Ćira nije mogao da sakrije uzbuđenje zbog dolaska u sudijsku stolicu najgledanijeg takmičenja.

-Nisam se nadao da će me ikada pozvati, baš zbog toga što znam da ne voli da mu neko kaže da gura svoje. Bio sam u Nemačkoj kada mi je stigla njegova poruka, vidim piše Žika, pomislio sam da je neki virus. Zvao sam ga da proverim da li je to on… Čim mi je rekao da me zove da dođem u žiri pitao sam ga ‘Je l’ ti mene zezaš?’. Na kraju mi je rekao ‘Je l’ hoćeš ili nećeš?’ i hvala mu mnogo, ovo sam dugo čekao! Pedeset godina prijateljstva ipak nije malo, više sam sa njim nego sa ženom- priznao je Ćira i otkrio da su se on i Žika samo jednom posvađali.

-Nešto sam ja prezreo na njega i naljutio se. Ja inače imam tu lošu osobinu da kada se naljutim više se ne mirim, ali njegova dobra osobina je što on zna to da proguta. Sećam se, ostavio sam gitaru nasred bine, seo u voz i vratio se za Štutgart i rekao gotovo, kraj Ritam srca- prisetio se nedavno pevač, a kako se završila ova svađa pogledajte u videu.

Foto: Privatna arhiva/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić