Login/Registracija

POTEKLI IZ BEDE, DANAS BROJE MILIONE: Rada čistila, Topalko spavao sa kapom na glavi, a ona je jela ajvar svaki dan (VIDEO)

Uz estradne zvezde uvek se vezuje luksuzni način života, skupi automobili, markirana garderoba i mnogobrojne druge pogodnosti, svakako sa pravom, jer slava zaista može da promeni život preko noći.

Međutim, danas najuspešnijim ljudima na javnoj sceni život nije oduvek bio sjajan i bajan, a put do uspeha mnogima je bio više nego trnovit i težak.

Jedan od zvezda koja otvoreno priča o siromaštvu i nemaštini iz koje je potekla je pevačica i denserka Vesna Đogani.

Supruga Đoleta Đoganija iza sebe ima mnogobrojne uspešene koncerte, hitove za sva vremena i armiju fanova, a put ka uspehu krenuo je iz trošne kuće ispod mosta u kojoj je živela i velikih snova koje je sanjala.

-Odrasla sam u kući ispod mosta, imala sam samo parče hleba i parče neba. Iznad mosta bi svake nedelje prolazili navijači Crvene Zvezde i Partizana i pravili buku, ali nama deci je to bila najlepša muzika. Danas sam uspešna, mirna žena – rekla je Vesna jednom prilikom.

Pevač koji se proslavio učešćem u „Zvezdama Granda“, Milan Topalović Topalko, često je u javnosti isticao da je teško živeo pre nego što se proslavio.

On je pričao kako je često sa kapom išao u krevet jer nije imao grejanje u straroj porodičnoj kući u selu Trudovo nadomak Nove Varoši.

Nakon audicije u Čačku, Topalku se život promenio iz korena, ali Milan je uvek isticao kako je, iako je odrastao u siromaštvu, bio veoma srećno dete.

Rada Manojlović se nikada nije stidela svog porekla. Pevačica je rođena u selu Četereže kod Požarevca u veoma siromašnoj porodici, a kao mlada devojka je ostala i bez majke.

Bili smo siromašni, ali srećni. Dok bi tata i mama išli na njivu, sestra i ja bismo čistile i sređivale kuću– ispričala je Manojlovićeva jednom prilikom.

Ni Radinoj koleginici Aleksandri Mladenović put do slave i popularnosti kakvu danas uživa nije bio lak.

Tokom takmičenja u „Zvezdama Granda“ pevačica je štedela svaki dinar kako bi imala dovoljno novca da sebi obezbedi šminku, frizure i garderodu.

-Bilo mi je mnogo teško, na svako snimanje sam odlazila autobusom. Živela sam na hlebu i ajvaru koji mi je mama slala sa sela. Bila sam bez dinara- priznala je pevačica svojevremeno.

Kraljica nardone muzike Lepa Lukić medijima je otkrila da je na početku karijere jedva krpila kraj sa krajem, a o skupoj garderobi mogla je samo da mašta, pa je kasnije sav novac trošila upravo na krpice.

Kada sam počinjala da peva, bila sam željna svega jer sam potekla iz sirotinjske porodice. U to vreme nisam imala ni za čarape, a kamoli za haljinu. Kada sam postala zvezda, u Beču, Minhenu, gde god da sam išla, kupovala sam i trošila sve na garderobu – ispričala je Lepa.

Pevač Mile Kitić može se pohvaliti zavidnom karijerom i životom na visokoj nozi koji je došao kao rezultat truda i rada tokom nekoliko decenija na našoj estradi, međutim put do uspeha nije bio lak.

 Rođen sam na selu. U porodici je bilo nas petoro dece. Živeli smo od zemljoradnje. Nismo bili baš siromašni, bilo je hrane, pića, stoke, ali nismo mogli da priuštimo sebi sve što smo želeli, na primer, dobar bicikl, i tako neke stvari – ispričao je Mile svojevremeno.

-Spavali smo u kući gde se samo ložila jedna peć, ostale sobe su bile hladne, bez grejanja. Bilo je toga i da sam spavao na mestima gde je vlaga, na buđavom dušeku. Nije bilo ni dobre garderobe, ni cipela, ali smo bili zdravi. Zato sam sad zdrav. Bar sam tako čuo da ljudi koji se malo namuče kroz detinjstvo i život, čak duže žive – prisetio se pevač i dodao da je kada je došao u Beograd stanovao kod prijatelja, poznatog fotografa Zorana Kuzmanovića Munje koji je pomogao i mnogim drugim estradnjacima.

Munja nam je svima pomogao, pogotovo nama iz unutrašnjosti. Spavali smo kod njega i ako nam je trebao novac, Munja je uvek bio tu za nas – prisetio se proslavljeni folker.

Video možete pogledati ovde:

Foto: Instagram/Printscreen/topalko.top/radam/aleksandra'mladenovićanojlović/milekitić/,
Autor: I.Grk