Login/Registracija

POKIDALA u Torinu: Konstrakta jedna od troje koji su ODUŠEVILI ŽIRI (VIDEO)

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Konstrakta, takmičiće se večeras u Torinu u drugoj polufinalnoj večeri.

Sinoć je u dvorani „Para Olimpiko“ održana i poslednja proba, koja je ujedno i bila nastup za stručni žiri, a kako prenosi nova.rs, Konstrakta je nakon nastupa dobila gromoglasan aplauz kako novinara tako i članova žirija.

Kako navode, predstavnica Srbije jedina je pored predstavnika Švedske i San Marina, koja je dobila aplauz, što je mnoge odmah nateralo da pretpostave da je Konstarkta definitivno jedan od favorita.

……

Konstrakta će večeras prvi put nastupiti pred publikom, u borbi za finale Evrovizije, i to pod rednim brojem tri.

Osim Srbije, večeras nastupaju i Finska, Izrael, Azerbejdžan, Gruzija, Malta, San Marino, Australija, Kipar, Irska, Severna Makedonija, Estonija, Rumunija, Poljska, Crna Gora, Belgija, Švedska i Češka.

Nakon prve polufinalne večeri, održane u utorak, u finale su se plasirali Švajcarska, Litvanija, Jermenija, Island, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Holandija.

U finalu koje će se emitovati u subotu 14. maja, prema propizicijama takmičenja, automatski su se plasirali Nemačka, Španija, Velika Britanija, Francuska i domaćin Italija, članovi takozvane „Velike petorke“ Evrovizije.

Prema kladionicama, najveći favorit za pobedu na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije je Kaluš orkestar iz Ukrajine.

Foto: Instagram,
Autor: Grand.Online