Login/Registracija

Ovo je bila POSLEDNJA ŽELJA Marine Tucaković

Od kada je Marina Tucaković primeljena u KBC Dragiša Mišović, njen sin, Milan Laća Radulović,   redovno je svoje pratioce na Tviteruu obaveštavao o zdravstvenom stanju hitmejkerke.

Iako se od njene smrti nije oglašavao na ovoj društvenoj mreži, „Nova.rs“  prenela je porodičnu izjavu ožalošćenog sina i supruga u kojoj se nalazi i njena poslednja želja.

Njena bolest je već nekoliko meseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspeo da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina. Svaki minut koji je Marina provela u bolnici za nas je bio dug kao godina. Uvek se odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom. Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja.

Zahvaljujemo se od srca za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva. Hvala i svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna – značio nam je svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima. Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cenjena i kao čovek i kao umetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti.

Znamo da se mnogi trenutno osećaju ožalošćeno. No, u ovom trenutku molimo javnost da poštuje našu privatnost i naše želje – mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana. Nije volela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara. Kako bi ispoštovali njene prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biće održana komemoracija nakon 40 dana žalosti. Tačan datum i mesto događaja biće naknadno saopšteno, pod pokriljem uprave grada. Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru. Hvala. Aleksandar Radulović i Milan Radulović, ožalošćeni„.

Povodom smrti Marine Tucaković sa tugom su se oglasili i članovi žirija „Zvezda Granda“, a šta su o njoj rekli pogledajte OVDE.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić