Olivera Ćirković je na Božić morala da beži iz zatvora, sad promenila pogled na veru: „Osećala sam se grozno, a sad sam ponosna na sebe“

olivera cirkovic 0
Olivera Ćirković

Nekadašnja članica kriminalne bande „Pink panter“ i bivša košarkašića Olivera Ćirković, iza sebe ima bogato životno iskustvo i često kaže da je vodila život kao na filmu, a sad se za Grand prisetila najradnosnijeg pravoslavnog praznika.

Nije tajna da je neke godine svog života provela iza rešetaka u grčkom zatvoru, a u razgovoru za Grand objasnila je da nije ljubitelj praznika i da slavi samo one retke kao što je Božić.

Olivera Ćirković o Božiću

olivera cirkovic
Olivera Ćirković

-Zatvorenice obeležavaju praznike, naročito Božić. Grci su veliki vernici. Oni su pravoslavci, ali obeležavaju Božić po julijanskom kalendaru. Čak i u zatvoru se maksimalno trude da ispoštuju tradiciju, to je jedan poseban ritual. Prisustvovala sam mu i ja, ali nisam preterano učestvovala u proslavi Božića, tih dana bih se osećala grozno i bežala od ljudi – rekla je ona.

Olivera je otkrila na koji način Grci obeležavaju praznike, i koliko je njihov odnos prema veri drugačiji u odnosu na naš.

Screenshot 2024 01 05 130835
Olivera Ćirković

Grci su mnogo iskreniji i dublji vernici. Verovatno zato što nisu imali komunizam kao mi. Kod nas postoje generacije i generacije onih koji nisu kršteni niti su privrženi crkvi. Kod nas ima puno pomodarstva kada je vera u pitanju, a mene to strašno nervira. Sve što je lažno me uznemirava. Kod Grka toga nema ni na slobodi, ni u zatvoru – objasnila je bivša košarkašica i dodala da je i sama veliki vernik.

Osvešćeni sam vernik posle zadnjeg zatvora. Krstila sam se 2018. godine, tad sam promenila svoj život i svoj stav prema veri. Ponosna sam na sebe. Bez vere nema duhovnog i unutrašnjeg mira, a bez unutrašnjeg mira nema srećne starosti, a ja sam ušla u tu mirnu fazu-istakla je Olivera i otkrila kako danas proslavlja Božić, što možete da pogledate u videu ispod.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Youtube/Printscreen/ Instagram,
Autor: K.Marković