Oglasili se kompozitori i otkrili svoje favorite: „RTS ima problem oko pronalaska pesme za Torino“

Na zvaničnom Jutjub kanalu RTS Izbora za pesmu Evrovizije juče je premijerno predstavljeno 36 pesama učesnika koji će se početkom marta boriti za predstavnika Srbije na ovom prestižnom takmičenju.

Numere sa najvećim brojem pregleda za sada su pesma “Zorja“ finalistkinje “Zvezda Granda“ Zorje Pajić, zatim “Muškarčina“ Sare Jo i “Origami“ od Angeline, ali ima dosta onih sa manjim brojem pregleda koje su privukle pažnju publike.

d22212ed4f546dd6f118044961465874329fbe15

Ekipa Grand.Online portala kontaktirala je najpoznatnije kompozitore i producente u zemlji koji su prokomentarisali pesme za Beoviziju i otkrili da li se po njihovom mišljenju neka izdvaja kao pobednička.

Iako ima evrovizijsko iskustvo, Saša Milošević Mare priznaje da zbog obaveza nije uspeo da posluša sve pesme izvođača koji se ove godine takmiče na Beoviziji.

– Jedino što sam čuo su numere Ace Lukasa i moje prijateljice Sanje Bogosavljević i iskreno da vam kažem, generalno nemam prevelika očekivanja od Beovizije – kratko je odgovorio Mare.

8e206b2b2c7621c7a6a3e5e02a70c4de1374b98a

Za razliku od Miloševića, Saško Nikolić brani boje svog tima te nije želeo mnogo da govori o svojim predviđanjima. 

– Jako je nezahvalno da ja komentarišem jer sam autor jedne pesme. Mislim da nije bitno da li je numera evrovizijska ili nije jer se taj pojam odavno izgubio. Svakako da ima par pesama koje imaju taj X faktor, ali ne bih da otkrivam koje su– poručio je Nikolić.

Muzički direktor Granda i član žirija takmičenja “Zvezde Granda“, Aleksandar Milić Mili, takođe je izneo svoje mišljenje, ne samo kao producent već kao neko ko je nekoliko puta bio predsednik žirija za odabir pesme za Evroviziju.

– Kako sam i ranije govorio, smatram da ovaj vid odabira pesama za Evroviziju ne može da da dobre rezultate. Svedoci smo da svake godine Javni servis ima problem oko pronalaska dela koje će nas predstavljati – smatra Mili i dodaje kakva numera bi proslavila Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu. 

– Trebalo bi da ima i umetničku i komercijalnu, a i notu naših prostora kako bi se poslalo nešto što zvuči originalno i vredno – istakao je za Grand Online i otkrio u kom pevaču vidi potencijalnog pobednika Beovizije. 

– Bez obzira što je bila u takmičenju moj kandidat, ove godine je jedino Zorja po mom mišljenju povezala umetnički i originalan dojam, tako da ukoliko bude pobedila, biće to apsolutno zasluženo. To je samo moje mišljenje, a sigurno ću podržati i čestitati svakom ko odnese pobedu – dodao je. 

0cb914eb14407a2075b5ee98cfb8076f05c37bcc

Vladan Stojković, muzički producent i kompozitor, kaže da nije imao priliku da posluša sve numere, ali je siguran da će beovizijski žiri umeti da prepozna kvalitet i trud. 

–  Smatram da srpska pesma za Evroviziju treba da ima primese tradicionalnog, ali isto tako i modernog kako bi išli u korak sa svetskom muzičkom scenom. Ne sumnjam da će žiri umeti da prepozna i da ćemo u Torino poslati najboljeg našeg predstavnika. Svakom izvođaču želim puno sreće i siguran sam da će pesme živeti i van Beovizije i Evrovizije – istakao je Stojković. 

7d4f89bafa632bded0189dca9d924e938d1f6c14

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: T. Bogavac/ I. Ankić/ J. Jović