Login/Registracija

NIHAD ALIBEGOVIĆ: Obradio Ninovu pesmu „Donesi divlje mirise!“

Pevač Nihad Alibegović ovih dana je na turneji po Australiji, gde je zamenio zimu za leto. Za nekih dvadesetak dana koliko će tamo provesti, on će imati pet nastupa.

0c8831ec613cba99631a337729ea3129a28dc280

Pre nego što je otputovao, imao je brojne obaveze oko pesme „Donesi divlje mirise,“ a kako je došlo do toga da obradi ovu pesmu pokojnog Nina Rešića, Nihad je ispričao.

– Pre nešto više od pola godine, objavio sam dve pesme za Grand i dobro su prošle. Međutim, moj kompozitor Perica Zdravković, u nekoj našoj konverzaciji kaže meni – Ajde, bogati, dođi snimi ovu pesmu „Donesi divlje mirise.“ Nju je pokojni Nino snimio pre 22 godine. Tražio sam nešto novo, međutim, kaže on, snimi, moja je, mogu je dati nekome drugom jer je već traže. Tako da sam je ja odradio u nekom novom ruhu, malo je i aranžerski prilagođena, ali nije se mnogo otišlo od originala.

Dok je pevao, nije se mnogo rukovodio Ninovom interpretacijom.

– Zaboravio sam Ninovo pevanje jer sam odavno prošao te faze kada sam se tražio, pa imitirao druge.

Pre nego što je otputovao, Nihad je snimao i spot za ovu pesmu.

– Spot je rađen u Sarajevu, baš pred put, taman da bude gotov kada se vratim iz Australije – rekao je i dodao. – Naravno da razmišljam i o novim pesmama. Uvek o tome razmišljam, čak i kad objavim novu pesmu.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: K. Obradović