Login/Registracija

Najavljen KONCERT U ŠABANOVU ČAST, a STIŽE I SPOMENIK U RODNOM GRADU (VIDEO)

Novinar Goran Jovanović tokom svoje bogate karijere sarađivao je i družio se sa brojnim poznatim ličnostima, a najveći trag ostavio je njegov veliki prijatelj, kralj narodne muzike Šaban Šaulić.

Kako tuga i žal za Šabanom ne jenjavaju, brojne kolege i prijatelji održaće memorijalni koncert u njegovu čast. Koncert će se održati četvrtog decembra u „Armeets“ areni u Bugarskoj, gde je Šaulić tokom svoje višedecenijske karijere održao brojne uspešne koncerte.

Jovanović je tokom gostovanja u emisiji „Grand magazin“ najavio da će nosioci ovog događaja biti Miroslav Ilić, Ana Bekuta i njegova ćerka Ilda Šaulić, uz učešće Emira Habibovića, Aleksandr Tirnanića, Jovana Mihaljice i  orkestraMiše Mijatovića.

Osim gostiju iznenađenja, meštani Šapca su ponosni što će nakon sedamdeset godina od pevačevog rođenja biti podignut spomenik u njegovom rodnom gradu koji je pevač proslavio širom sveta.

– Ovo će biti jedan sjajan koncert, gde će ljudi u Bugarskoj moći da se podsete… Šaban je imao fantastične koncerte u Bugarskoj. Ono što je najbitnije zahvajujući velikoj volji i razumevanju novog gradonačelnika Šapca utvrđeno je mesto gde će biti podignut spomenik Šabanu Šauliću u njegovom rodnom gradu, naravno uz podršku grada Šapca, porodice Šaulić i njegovog kuma Koleta- rekao je Goran.

Podsetimo, pre 70 godina u Šapcu rođena je legenda narodne muzike Šaban Šaulić, koji je pre dve godine stradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

……

POGLEDAJTE I

Mirko Kodić jedva zadržao suze kada je pričao o Šabanu Šauliću: „TO JE NAJVEĆA TRAGEDIJA POSLE SMRTI MOJE MAJKE“

Da je živ, radovao bi se što će postati PRADEDA! Ilda Šaulić objavila SREĆNE VESTI (VIDEO)

Foto: Z. K. Munja,
Autor: J. Jović