Login/Registracija

MUZIČKI PREOKRET! Ćira peva Dugmiće bolje od Tife: „Ja sam ti stara rokerska konjina“ (VIDEO)

Fenomenalni Dejan Ćirković Ćira godinama je prepoznatljiv po duhovitosti i sjajnoj atmosferi koju pravi na svojim nastupima. Pevač je veliku popularnost stekao nakon hita „Fenomenalno“, a iako je iz one stare garde, kako bi se reklo u današnje vreme, mnogi se i ne sećaju da je on nekada pevao rokenrol. Bilo je istina i onih kojima je poznata ova Ćirina muzička ljubav, ali je pevač ipak sve iznenadio kada je nedavno pevao hit BIjelog dugmeta „Lipe cvatu“ koji je zvučao gotovo kao original.

-Čitavog života sam pevao samo rokenrol. Narodnjake sam počeo da izvodim kada sam se odvojio od grupe „Ritam srca“. U toj grupi sam pevao samo zabavne pesme, tako da sam ti ja stara rokerska konjina – rekao je Ćira za Grand i napomenuo da je u folk muziku ušao jer su ti nastupi donosili više novca.

Ćira je ovaj nastup izveo nedavno, na afterpartiju u Zagrebu, nakon uspešnog koncerta njegovog kolege Ace Pejovića, a za svoju interpretaciju dobio je samo reči hvale.

-Tu sam pevao tri pesme gde je bila i „Lipe cvatu“, a između ostalog i „Ne spavaj mala moja muzika dok svira“, koju je tražila Acina supruga Bilja, a pratio me je tamošnji Tamburaški sastav „Trešnja“ otpevao – sunirao je Ćira za Grand svoje utiske sa rokerskog nastupa.

Sve ovo podsetilo je pevača na nekadašnju grupu „Ritam srca“ koja je devedesetih godina žarila i palila bivšom Jugoslavijom, izdala čak šest albuma i iza sebe ostavila veliki broj hitova, i koja se u međuvremenu raspala. Iako nisu opstali kao bend, članovi čuvenog sastava Žika Jakšić, Dejan Ćirković Ćira, Joca Dević i Pinter ostali su u prijateljski odnosima, a sad se očekuje i njihov povratak na scenu, istina u nešto manjem sastavu, što je nedavno potvrdio Ćira za Grand.

Rešili smo da obradujemo publiku koja i dalje uživa u našim starim hitovima, ali sad ćemo je počastiti nečim novim. Reč je o pesmi „Hvala ti ženo“ koju smo Joca Dević i ja snimili, a koja izlazi simbolično na Dan žena, 8.marta –ponosno je istakao Ćira i dodao da su bili toliko vredni da su već snimili i spot.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: A.Dačić