Login/Registracija

Muzičke zvezde iz Leskovca na koncertu do dvorane! (FOTO)

Sve srpske zvezde iz Leskovca nastupiće na koncertu 15. maja u SRC „Dubočica“ sa početkom od 20h. U do sada neviđenom muzičkom spektaklu pod nazivom „Koncertom do dvorane“, u hitovima poznatih pevača nastupiće pored Amadeusa, Tropica, Steve Anđelkovića, Milana Dinčića Dinče, Sonje Kocić i Miše Wizarda i mladi leskovački talenti koji takođe nisu nepoznati na srpskoj estradi: Isidora Mitić (Pinkova zvezdica), reper Delkor, Maki Amajlija i grupa Casperi. Specijalni gost koncerta je Kiki Lesendrić. 

„Spektakl je ono što će ljudi, svih generacija, moći da čuju dobru muziku, ali i da vide mnogo toga. Imaćemo veliki video bim, 10 puta 10 metara, na kome će svako od zvezda biti predstvaljen pre nego stane na binu, a naravno podsetićemo ljude zašto je organozavan koncert, zašto su oni i zašto su zvezde tu“, kazao je Dragan Marinković, novinar i zamenik urednika leskovačkog internet portala Jugmedia. Prihod od koncerta namenjen je adaptaciji koncertne dvorane u bivšoj zgradi JNA u Leskovcu Organizatori koncerta su upravo novinari Jugmedie i Turistička organizacija Leskovac, a podrška je stigla i od grada Leskovca, konkretno, od gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Marinković je ispričao da se na ideju održavanja humanitarnog, odnosno, donatorskog koncerta došlo tokom rada na serijalu od pet dokumentranih filmova „Dominacija“, čiji je moto bio da se srpskoj javnosti ukaže da je Leskovac danas, u muzičkom smislu, ono što je nekada bilo Sarajevo u vreme bivše Jugoslavije. Zapravo, da se ukaže na činjenicu da je Leskovac decenijama rasadnik muzičkih talenata. 

Autor: A.B.