Mirko Kodić predvideo budućnost Kebi i Olji: „Video sam njenu sliku“

c5e0af849da0193d70e62457fc22b4fc4717c399

Proslavljeni harmonikaš, dobitnik mnogobrojnih muzičkih priznanja, Mirko Kodić tvrdi da je najbogatiji čovek na svetu jer ima čak 19 kumstava. Pored Šabana Šaulića, Mikice Gačića, Bilje Jevtić i Ace Ilića i drugih poznatih ličnosti, harmonikaš je kumovao na venčanju Dragana Kojića Kebe i njegove sadašnje supruge Olje.

Jednom prilikom u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ Keba i Mirko su otkrili kako su se zapravo okumili. 

– Mirko Kodić je venčao mene i Olju. Ja sam tada živeo i pevao u Kanadi, nisam bio poznat i tamo sam upoznao Mirka koji je već bio velika zvezda- prisetio se Keba, dok se Mirko nadovezao: 

-Došao sam sa Šabanom u jednu kafanu, tu je pevao jedan dečko sa brkovima, Keba, tu smo se upoznali i kasnije postali kumovi!

mirko kodic

Keba je otkrio da ga je zapravo Mirko i oženio. 

– Kad su saznali da sam mlad, neoženjen, a oko mene je tada bilo jato devojaka i ja sam držao sliku na kojoj je bila Olja i Mirko mi je odmah rekao: „Ti ćeš da se ženiš“, i tako je i bilo- ispričao je Keba. 

303bd70343c40b1e5207e18fb26b3faf4716b075

Pored brojnih kumstava, Mirko je godinama sarađivao i družio se sa legendama narodne muzike. Ipak, jednu od njih posebno bi izdvojio, a to je Lepa Lukić sa kojom je proputao skoro ceo svet.

-To je pevačica koju ja najviše volim. Ona je jedna kraljica, ali dok ja nju prati na harmonici ona meni stalno rukicom diktira neki tempo, kao lakše, brže (smeh) Ali moram da kažem da je ona najteža za saradnju- ispričao je svejevremeno harmonikaš,a zatim podelio i jednu anegdotu.

Sa njom sam sedeo za kockarskim stolom, proputovali smo svet, Ameriku, Australiju, Kanadu, ma nema gde nismo bili. Ona je bila pozitivac čitavog života– istakao je Kodić za Grand.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić