„Kada sam došao u Beograd, imao sam kiflu i jogurt“: Mirka Kodića život nije mazio

e4d659c585fd04827c56cbef77c7d517af1aa977

Harmonikaša Mirka Kodića zadesila je najveća životna tragedija – sahranio je svog sina jedinca.

Njegov sin Aleksandar iznenada je preminuo u snu u 30. godini. I pre tragedije, Mirka život nije mazio, već je sa ulice uspeo.

-Kada sam prvi dan došao u Beograd, imao sam jednu najlonsku kesu, jednu košulju, kiflu i jogurt. I imao sam harmoniku. Nisam imao gde da spavam to veče. Od svih parkova u Beogradu ja sam te noći prespavao u parku pored Skupštine. Posle sam bio jedini harmonikaš koji sam svirao unutra same Skupštine – ispričao je Kodić jednom prilikom.

mirko kodic o sinu 2

Prvih 15 godina mu nije bilo nimalo lako, mnogo truda, rada i odricanja se krije iza titule jednog od najboljih harmonikaša na našim prostorima, koju upravo nosi Kodić.

-Znao sam da odem u WC da plačem. Mi članovi orkestra popijemo sok, pojedemo pljeskavicu i pravac soba spavanje. A tamo su sedeli za drugim stolom velikali narodne muzike. Tamo onda bude najbolje pečenje, školjke, dagnje, lignje, najbolja pića. Ja sam dugo godina sa Šabanom bio na „Vi“. Bio sam mu odan. Ja sam njega mnogo voleo, volim ga i dan danas. Dok on peva ja sam ga gledao u zenicu oka. Zato je on mene izabrao da budem uz njega svih tih godina. Da mi je tih godina neko rekao da izaberem moja porodica ili Šaban Šaulić, ja bih izabrao njega. Ja sam ostavio porodicu zbog Šabana. Sve sam ih ostavio na selu, a krenuo sam za njima – rekao je Kodić.

mirko kodic

Isticao je da mu nije bilo lako da održi brakove, posebno zbog posla kojim se bavi.

-Tada se nije gledalo da li imaš pare ili ne. Žene me vole i vole me i dan danas. Ja protiv toga ne mogu, ima jedna izreka „žene, bežite, idu Mirko Kodić i Zdravko Čolić“, u ovim godinama mi to imponuje, a tada mi to nije značilo. Žene su bile ljubomorne, ja sam bio u društvu glumica, stjuardesa, nije lako to izbegavati, ali nije lako ni sačuvati brak. Neke su otišle, došlo je do razvoda zbog neke druge i tako – otvoreno je pričao Mirko, pa se nadovezao i na šuškanja o njegovim ljubavnicama.

-Imao sam, neću da imenujem, ali eto pozdraviću Zlatu Petrović. Ona je sada prijateljica moje supruge. Ona je faca, voli moju suprugu Silviju, Gocu Božinovsku i Vanesu Šokčić. Ona je takav lik, kada sam imao nesrećan slučaj sa nogom ona je prva došla kod mene kući, donela dve torbe voća i povrća i stavila 500 evra na sto. Ja kažem imam pare, ne treba, ona mi kaže neka, neka se nađe. Ona se zeza sa mojom ženom, Zlata je normalan lik, nije budala, a imao sam i budale koje sam odbacio iz svog života. One su bile sa mnom samo da se hvale da su bile sa mnom.

image 16 6

BONUS VIDEO: Zlata Petrović kupuje kod Kineza

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

(Blic)

Foto: Z.K.Munja / F. Pavlović / printscreen,
Autor: K.Marković