„Živeli smo u baraci, brat mi je bio drugi otac“ Mile Kitić otvorio dušu o teškom detinjstvu: „Čuvao sam stoku dok sam išao u školu“

Mile Kitić detinjstvo

Mile Kitić potiče iz jednog sela u Bosni odakle je uprkos skromnom detinjstvu uspeo da ostavi svoje muzičke snove i postane velika zvezda.

On je u ispovesti za Grand otkrio nepoznate detalje odrastanja i životne borbe.

Rodio sam se u jednom selu Donji Cerani, u jednoj zemljoradničkoj familiji, bilo nas je petoro. Ne krijem da sam pomagao porodici, čuvao stoku, sve sam to radio i pored odlaska u školu, ali to je bilo normalno rekao je Mile.

DSC03261

Mile Kitić detinjstvo

Srećne dane u svom selu, prekinuo je odlazak njegovih roditelja na drugi kontinet kada je napustio rodno mesto i otišao u Sarajevo sa samo četrnest godina.

Kada sam bio osmi razred roditelji su otšli za Ameriku i moj najstariji brat bio mi je kao dugi otac, živeo je u Sarajevu. Imao je ženu i dete i stanovali smo u jednoj baraci, jednoj sobi svi. Kod njega sam otišao i završio srednju školu– otkrio je Kitić u emisiji „Iz Profila“ i otkrio kako je tada živeo:

Teško je doći iz provincije u veliki grad i početi se baviti muzikom, posebno je Sarajevo bilo muzička metropola tada. Bilo je par pevača koji su bili ozbiljne zvezde. Počeo sam da pevam po domovima kulture i primetili su me, bili su neki momci koji su osnovali bend „Prinčevi“ i ja sam počeo sa njima da sviram bas gitaru pored obaveza prema školi, počeo sam i da pevušim i idem na neka takmičenja amatera- prisetio se pevač svojih početaka.

8c4929eb61c95dd9676eba651f9b68f6df62ebaf

Pored pevanja, Kitič je jako voleo sport i imao ambiciju da upiše fakultet.

-Želeo sam da budem profesor fizičkog vaspitanja. Otišao sam na prijemni na DIF i tu sam upoznao kolege koje su se bavile muzikom, a tog dana su imale tezgu u nekoj bašti. Otišao sam s njima da pevam umesto na prijemni, i tako je sve počelo… Nisam upisao fakultet! – ispričao je Mile.

BONUS VIDEO- Mile Kitić o porodici:

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

PROČITAJTE JOŠ:

Foto: Z.K.Munja,
Autor: S. Čumić