Login/Registracija

LJUBITELJI TRUBE i DOBRE MUZIKE ĆE UŽIVATI: Ana Bekuta i Snežana Đurišić specijalne gošće u Guči

Ljubitelji tradicionalnog srpskog zvuka i zaljubljenici u trubu počeli su sa odbrojavanjem!

Organizatori festivala u Guči objavili su program ovogodišnjeg 61. po redu Sabora trubača u Dragačevu, koji je rezervisan za prvi vikend u avgustu.

Velika imena tradicionalnog srpskog zvuka i trube će i ove godine privući veliki broj domaćih i stranih posetilaca, koji će od 5. do 7. avgusta uživati u najvećem spektaklu ovog tipa u regionu i šire. 

Ljubitelji nešto drugačijeg zvuka i ove godine moći će da se jednako dobro provedu, i to uz zvuke jednog od najpoznatijih domaćih alternativnih bendova, grupe „357“. Njihov nastup rezervisan je za subotu, a posetioce očekuje odlična svirka uz dobro poznate hitove, poput „Srbija je jedna“, „Beograd“, „Dan Svetog Ilije“ ili „Cigane“.

Bend je osnovan 1996. godine, kada su počeli da rade svoje prve pesme pod uticajem različitih muzičkih žanrova, poput hard roka, panka, regea, folka i drugih, naizgled nespojivih pravaca u muzici, postajući tako jedan od prvih crossover bendova na našim prostorima. Bend je 2011. godine napravio pauzu, da bi se 2017. godine na muzičku scenu vratio sa albumom „Baklja“, koji je publika s nestrpljenjem dočekala. Od 2015. godine u sastavu benda je i Danijela Veselinović, jedina devojka u Srbiji koja predvodi trubački orkestar, a koju publika u Guči odlično poznaje.

Istog dana na Saboru u Guči posetioci će moći da uživaju i u prepoznatljivim zvukovima Big Benda, orkestra RTS-a, kao i zvucima trubačkog orkestra Ekrema Mamutovića i trubačkog orkestra Dejana Lazarevića.

Već 7.avgusta ljubitelje muuzike očekuje koncert Ane Bekute, Snežane Đurišić i Cakane.

Foto: Z.K.Munja,
Autor: N. Pantelić