Login/Registracija

Ko se krije iza UMETNIČKIH IMENA? Za neke NIKADA NE BISTE POGODILI, a neka NEĆETE MOĆI DA IZGOVORITE

Mnoge poznate ličnosti u javnosti se predstavljaju nadimcima ili umetničkim imenima koje su stvorili za potrebe svojih karijera. Neki su to učinili da bi se razlikovali od kolega sa istim imenima, dok su neki sebi odabrali lepša ili upečatljivija od onih koja su im data rođenjem.

Čuveni Minimaks sredinom osamdesetih godina prošlog veka kumovao je Fahreti Jahić kada joj je dao umetničko ime Lepa Brena po kome je zna ceo Balkan.

Zbog čak četiri Nade na našoj estradi u vreme kada j epočinjala karijeru, kršteno ime Nada Polić, poznata pevačica promenila je u Ana Bekuta. 

Poznatog voditelja i autora emisije „Nikad Nije Kasno“ svi znaju pod nadimkom Žika Jakšić, ali istina je da je njegovo pravo ime Saša.

Svi se sećamo čuvene izjave: „Kako Dara od Radojka?“ i velikog saznanja da se Dara Bubamara zapravo zove Radojka Adžić.

Iako deluje da u imenu Vanje Mijatović nema ničega spornog, pevačica je svojevremeno otkrila kako to nije njeno pravo ime.

– Mama mi je dala dva imena kada sam se rodila, bila je moderna u to vreme i razmišljala je da ja izbarem kad porastem koje mi se više sviđa. U dokumentima sam Ivana, a zapravo sam celog života Vanja– objasnila je pevačica.

Upoznali smo ga i zavoleli kao Harija Varešanovića, u narodu poznatiji samo kao Hari Mata Hari, kako se i zove njegov bend. Ipak, malo ko zna da je ovaj sjajni pevač po rođenju dobio ime Hajrudin.

Publika ju je tokom takmičenja “Zvezde Granda“ upoznala kao Zorju Pajić, a da li ste znali šta joj piše u ličnoj karti?

– Pravo ime mi je Zorica ali kada sam birala ime za Instagram odlučila sam da to bude Zorja po boginji iz slovenske mitologije. Tada mi nije bilo na pameti da će mi to biti umetničko ime ali sada tako želim da s epredstavljam u javnosti- objasnila j eona svojevremeno.

Poznata pevačica Mina Kostić rođena je kao Minira Jašari. Svoje ime promenila je kada je imala 19 godina.

Popularni pevač Ćemo, svima je poznat pod ovim nadimkom, a iako on ne krije svoje pravo ime retko ko zna da je on Amel Ćeman.

Verovali ili ne, Beki Bekić je rođen kao Behljulj Behljulj. Odrastao je Gusinju u Crnoj Gori, odakle se otisnuo put velikog grada, gde je i ostvario uspešnu karijeru.

Iako je poznato da dolazi iz vlaških krajeva, niko nije znao kako se zove Izvornka Milošević.

-Moje pravo niko ne bi ni mogao da izgovori kako treba, Funtinjora Funta Lunga– tvrdi pevačica.

Već 38 godina Mile Kitić hara na našoj muzičkoj sceni i važi za jednog od najpopularnih pevača, a kao najmlađi član porodice Kitić dobio je ime Milojko.

Saša Popović često takmičare „Zvezda Granda“ savetuje da svoja prava imena zamene zvučnim i originalnim, a samo neki koji su se istakli su:

Atomska Mina– Mina Stanojlović, Xander– Aleksandar Misojčić, Živa Vatra– Martin Nedeljković i Sandra Mladenović koja je to uradila kako bi se razlikovala od već poznate pevačice Aleksandre.

Foto: Z. K. Munja/ Instagram,
Autor: S. Čumić