Login/Registracija

Jedan detalj govori sve, nezapamćenim nastupom Luke Black odao počast žrtvama masakra u Srbiji (FOTO)

luka 5 1

Lavina emocija obeležila je efektan nastup Luke Black-a koji je performansom uz svoju pesmu „Samo mi se spava“ izazvao oduševljenje ali i suze kod publike koja ga je sa velikom pažnjom gledala na sceni.

Predstavnik Srbije nosio je crni flor, čime je odao počast žrtvama u 2 masakra koja su se dogodila prethodne sedmice u našoj zemlji, zbog čega mu je bilo izuzetno teško da uopšte nastupa. Niko nije ostao imun na njegovo emotivno izvođenje pesme koja ima poruku da se treba probuditi i pogledati oko sebe kako se ne bi dogodilo ono što se na žalost dogodilo, i to baš u Srbiji.

luka 1

„Pesma Evrovizije 2023“ počela je večeras a Luka Black nastupao je treći, tako da je broj 3 upravo onaj koji treba poslati u SMS poruci iz dijaspore, kada bude dat glas za glasanje za svog favorita, kako bi ostvario što bolji plasman i plasirao se u finale najprestižnijeg muzičkog takmičenja na svetu.

U večerašnjoj prvoj polufinalnoj večeri gledaocima će se predstaviti 15 zemalja, a samo 10 zemalja obezbediće prolaz u veliko finale koje je na programu u subotu.

luka 2

O tome kako je pripremao nastup, Luka je govorio ranije za domaće medije.

-Tim ljudi sa kojima radim, tačnije ne mogu da kažem da je to tim, to su moji bliski prijatelji, su kao i ja jedva čekali ovaj momenat da dobijemo tu vrstu stejdža i da pokažemo sve moje ideje. Nastup sam osmislio sa kreativnim direktorom Vasom Vuje koji je iz Subotice a živi u Londonu. On je i fotograf i neko ko donosi ideje. Nas dvojica smo jednu od mojih poslednjih pesama zajedno producirali. On dosta vizualno utiče na zvuk. Jedan od set dizajnera se zove Furman Ahmed. On je takođe jedna talentovana osoba iz Engleske koju sam upoznao kada sam otišao tamo. Oni su radili svi sa velikim ljudima. To što ste pomenuli finansijski ne možemo da očekujemo da će to biti na nekom nivou na kom bi to bilo da iza nas stoji neka velika izdavačka kuća. Iza mene niko ne stoji. Mislim da je ta ljubav koja nas povezuje definitivno najveće monetarno sredstvo koje imamo za ovaj nastup. I imam Mariju Gocić koja je performans artist koja je škola Marine Abramović, radi u galerijama, pozorištima. Radi performans telom. U timu mi je takođe Tatjana Gajanović koja je koreograf, ona je iz Slovenije. Deluje kao da niko nije odavde. Moja ideja je bila da okupim ljude koji su sinteza Engleske i Srbije – ispričao je Luka ranije.

luka 4

Luka je bio sam na početku nastupa, a plesači su mu se priključili nešto kasnije.

Na kraju nastupa rekao je samo tri reči koje su pogodile sve:

– Volim te Srbijo!

Naš predstavnik je ranije na Instagramu pokazao ogrlicu koju je u toku dana dobio od predstavnika Irske, momaka iz grupe „Wild Youth“. U pitanju je komad nakita sa priveskom zelene deteline, što je tradicionalni simbol pomenute zemlje.

Foto: Printscreen youtube,
Autor: A.Dačić