Jašar Ahmedovski se povlači? “Neću da se preforsiram”

Legenda narodne muzike, Jašar Ahmedovski, uspešno prkosi kršetnici i iz godine u godinu izgleda sve mlađe. Za odličan izgled u šestoj deceniji i promenu imižda delimično je zaslužna i pandemija korona virusa koja mu je dala više vremena da se posveti porodičnom životu.

f6ddffb27904a29c78d127e5059b9d4e362cefad

– S obzirom da imam karijeru dugu 42 godine, te dve su mi dobrodošle da se odmorim od obaveza, putovanja, snimanja. Iskoristio sam ih u najboljem smislu i prijalo mi je – istakao je pevač koji se uprskos slavi i popularnosti koju godinama uživa, punim salama i dvorana širom regiona, delimično umorio, ali uspešno balansira između privatnog i poslovnog života i sa istim žarom radi posao koji najviše voli. A na pitanje da li razmišlja da u jednom trenutku stane i povuče se sa scene, odgovorio je:

– To već dugo godina koristim, neću da se preforsiram i uvek radim koliko mogu da izdržim i koliko mi je zadovoljstvo da putujem. Navikao sam da putujem, to mi je zadovoljstvo i često spojim posao i putovanja, koristim to lepo, tu lepu stranu svog posla. Umem da izbalansiram – tvrdi Jašar i ističe da u tome prava umetnost življenja. 

– To ko nema, taj je u problemu (smeh), ali to ide sa godinama. Ranije odem u Pazir i hvalim se da sam bio u Parizu, a ja Pariz nisam video, video sam samo aerodrom, hotel i tamo gde sam gostovao. A sad je drugačije, kad treba da idem u neki grad, dođem ili dva dana pre nastupa ili posle ostanem još dva i malo prošetam – kaže Ahmedovski.

4c255868806dafe2613ce6eed2639e13a92177a1

Godine i iskustvo naučili su ga da ugodi sebi, a tako je i kada je reč o snimanju novih pesama, te poverenje poklanja proverenim i starim saradnicima i snima isključivo ono što se njemu dopada. Nedavno je objavio numeru „Ne lažu me prazne čaše“ koja prkosi aktuelnim trendovima, što i samom pevaču predstavlja izazov, budući da se naša muzička scena u poslednjih par godina promenila. 

– I u moje vreme bilo je polovično talentovanih pevača koji su bili zvezde, ako neko zna da se predstavi lepo, može i on da prođe, ali oni najkvalitetniji ostaju i o njima se priča. Tako je i danas– zaključio je Jašar. 

Foto: Printscreen,
Autor: I. Ankić