Login/Registracija

Porodična tragedija mu okrenula život naopačke: Jašar Ahmedovski retko govori o velikom gubitku sa kojim se suočio „Bio sam odgovoran za njega“

Iza poznatih stihova muzičke legende Jašara Ahmedovskog kriju se teški trenuci iz porodičnog života, o čemu pevač retko govori. Publika je njegovu emociju prepoznala zato se danas može pohvaliti numerama koje traju decenijama unazad.

-Mnogo pesama sam napisao za sebe, ali i za druge. Nekako kada pišem i komponujem sve zavisi od situacije i toga kako sam raspoložen. Nekada sam tužan kao svi ljudi normalno, recimo kada pada kiša i kada je tmurno vreme, svi smo nekako emotivni i u tom trenutku napravim pesmu- objasnio je Jašar.

U najtežim trenucima svoju bol pretočio je na papir i dušu lečio pesmom, čak i kada se susreo sa najvećom tragedijom, gubitkom riđenog brata i roditelja.

– Ne želim nekako da opterećujem ljude, to je bol moje familije i onih koji su voleli Ipčeta. Presrećan sam da su njegove pesme danas toliko popularne, toliko mi je drago da se tome najviše radujem. Kada pevam negde u diskoteci njegove pesme bude mi puno srce kada čujem taj vrisak, klinci obožavaju posebno njegove numere. Prošlo je dvadeset i osam godina od kako je poginuo, a omladina ga toliko voli i poštuje- ispričao je Jašar i progovorio o kobnoj 1994. godini koju će zauvek pamtiti, na žalost po lošem.

– Tada mi se život puno promenio, ali mora da se živi i ide dalje. Dugo nisam mogao ni da čujem njegove pesme na radiju, a kamoli da ih pevam. Ipčeta sam doveo u Beograd, bio sam odgovoran za njega, učio sam ga da poštuje kodekse života. Međutim, on je bi temperamentan, vozio je brzo zbog čega sam ja mnogo puta zašao oz kola. Ali na žalost ta brza vožnja se loše završila…-  prisetio se Ahmedovski.

Podsetimo, sve najlepše emocije i pesme koje je ptveoa tokom bogate karijere publika će imati prilike da čuje 10. juna na Jašarovom koncertu na Tašmajdanu.

-Sa velikim nestrpljenjem čekam naše druženje 10. juna na stadionu Tašmajdan. Pripreme su već počele, spremam velika iznenađenja, a pošto sve ovo radim za vas i zbog vas, želim da vi odaberete kojom pesmom ćemo početi druženje – poručio je Ahmedovski pre nekoliko dana.

BONUS VIDEO

NE PROPUSTITE I

Foto: Z. K. Munja/ Printscreen,
Autor: J. Jović