Login/Registracija

IZDAJE GA SNAGA Halid Muslimović: „Voleo bih da više nisam tu“

Jedan od najpopularnijih pevača iz eks Jugoslavije, Halid Muslimović trudio se da svoju karijeru gradi i održi isključivo na pesmama, dok je skandale vešto zaobilazio. Ipak, danas tvrdi da se vreme promenilo i da je veoam teško opstati, zbog čega je čak poželeo da odustane od pevanja i penzioniše se. 

– Ovo vreme nije ni slično onome kada sam počeo, kada sam gradio karijeru, imao velike koncerte i hitove. Ja pokušavam da se uklopim u ovo vreme i da narodu predstavim nove pesme i hvala Bogu do sad nisam promašio. Još sam tu, mada voleo bih da nisam više, da sam davno prestao sa pevanjem – izjavio je pevač i dodao da se malo umorio: – Previše je, 40 godina karijere nije malo!


Iako važi za jednog od traženijih pevača, danas tvrdi da nikakav novac ne može da mu nadoknadi mir i tišinu za kojim teži. 

– Nije sve u parama, neke stvari se ne mogu kupiti. Znate ono, imaju ljudi pare, ali ne mogu da kupe nešto ili nemaju sa kim kafu da popiju – rekao je pevač, istakiavši da danas vodi parolom svog prijatelja Gorana Bregovića koja glasi „Nek’ malo bolucka i nek’ ima malo para“. 

Kaže da je sve u životu radio sam, pa je tako i sve svoje hitove izabrao bez ičije pomoći i sugestija. 

– Sam biram pesme ili ih sam pravim i uvek sam znao to da potrefim. Što kaže narod, imao sam nos za dobru pesmu. Kad sam bio mlad želeo je da bude popularan kao Šaban Šaulić, Toma Zdravković, Zdravko Čolić i imao sam tu sreću da sam to i ostvario. Čovek koji nema svoj cilj ne treba da živi, a moj je bio da budem među njima. Borio sam se na sve načine i nije bilo lako. Prvi put kad sam stao rame uz rame  sa velikim zvezdama, nije mi trebalo ništa više u životu – rekao je pevač u emisiji „Zvezde Granda Specijal“. 

……

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić