Login/Registracija

Ilda Šaulić otkrila šta je Šaban radio svake nedelje: „Taj kult je bio lep, ali je danas iščezao“

ilsa saulic

Šabanova naslednica, Ilda Šaulić oduvek je ostavljala utisak nežne i nasmejane osobe, a da publika ne greši u proceni potvrdio je voditelj Zoran Pejić Peja koji je dugogodišnji prijatelj njihove porodice.

-Pamtim te kao jednu malu nasmejanu devojčicu koja je u nekom zimskom periodu kada smo se tvoj pokojni tata i ja vraćali iz Čačka, ne znam da li je to bilo četiri ili pet ujutru, uglavnom ustajala si nasmejana i razdragana, kao da si spavala 48 sati. Kažeš nam uvek samo vi sedite, a ću ja da vam skuvam kaficu- prisetio se voditelj davnih vremena, a poto dodao:

-Čini mi se da smo okruženi ljudima koji jako brzo zaborave nečije dobro, mada jako brzo i živimo danas. Evo orkestar Alibi je godinama pratio tvog tatu, a danas prate tebe. Treba da pamtimo i da vrednujemo nešto što je bilo dobro.

69c761c32997b66fc28c3d7c602add267e4be91f

Ilda nije krila osmeh zbog anegdota i situacija koje je Peja prepričavao te je otvorila dušu o svojoj porodici i prijateljima.

-Lepo si sve rekao, sve je postalo instant i promenljivo, i prijateljstvo, druženja i saradnici. Ali ja i dalje imam tu sreću da sam okružena ljudima koje volim, koji su bili u mom životu i pre pestnaest godina. Zato volim da kažem da su oni koji su trebali da ostanu tu i dalje, a oni koji nisu su se sami sklonili, ili je prosto život namestio da ne budu više u mom okruženju. Mislim da to i nije tako loše- zaključila je pevačica i otkrila jednu od najvažnijih lekcija koje je naučila od svog oca Šabana.

-Bez obzira na žurbu za boljim životom i novcem, čovek mora da ostane dosledan sebi i da ima vremena za one prave ljude u svom životu. Novac dolazi i odlazi, ali prijatelji i važni ljudi su tu da ih čuvamo i to je jedino pravo. Na primer koliko god da je moj otac putovao uvek smo se okupljali za nedeljni ručak, ili kod kuće ili smo išli u restorane. Taj kult je bio lep, a danas je u većini slučajeva iščezao- prisetila se Šaulićeva.

58dd540871d4b8dfd93a45b6571d0a4017fe3954

Koliko je Šaban bio privržen porodici Ilda je isticala mnogo puta, a jedne anegdote se prisetio i njegov veliki prijatelj Peja.

-Šaban je nama uvek kada ga pozovemo govorio „Sad je vreme za nedeljni ručak, možemo da se čujemo posle toga“- sa osmehom je ispričao Pejić.

saban saulic ok
Foto: Z. K. Munja/ Printscreen/ Instagram,
Autor: J. Jović