Login/Registracija

„HTEO JE DA ME UDARI“ Neda iskreno o TORTURI u vezi: „Gore od ŠAMARA bole REČI“

Neda Ukraden oduvek je važila za emancipovanu i samouverenu ženu koja je otvoreno govorila o svim životnim nedaćama, a neretko je u javnosti iznosila detalje iz svog ljubavnog života. Ovoga puta progovorila je o nepoznatim detaljima iz emotivne veze u kojoj je bila potencijalna žrtva nasilja.


Gostujući u emisiji „Zvezde Granda Specijal“ pevačica je istakla da je jedan od partnera pokušao da je udari, ali da nije želela da trpi psihičku, a kamoli fizičku torturu.

– Bilo je pokušaja, do duše pravdalo se to većom količinom alkohola. A šta ga je izazvalo? Pa ljubomora i vlastita sujeta. On se čovek osetio ugroženim, mislio da ja njega pravim budalom, da ga varam ili da nekog drugog gledam – ispričala je Neda i istakla da gore od šamara bole reči koje žena mora ili navodno treba da sluša. 


Ona je rekla da pravdanje partneru nikada ne može i ne treba da bude opcija i da upravo to vodi ka samom kraju.  

-To „majke mi, nije istina“ i slično, ma, nikad u životu! Kad jednom počnete da se izvinjavate i da ubeđujete nekog gotovo, kraj samopouzdanja, kraj srećnog života. Vi ćete biti stalno krivi, osetićete grižu savest što niste došli ranije, što se niste javili da kasnite. Ma, dajte molim vas! Još sad treba da se pravdam što mi je neko pomogao, kad sam došla i da li me je i ko pogledao –  odsečno je rekla u emisiji, a na opasku voditelja da inače privlači poglede i da retko koji muškarac je ne bi pogledao, odgovorila je: – Kad me ne bi gledao, ja bih se uvredila!

Podsetimo, Neda je svojevremeno priznala da je bila žrtva ucene i osudila je svaki vid nasilja za koji tvrdi da kreće od vaspitanja i porodice.

Suštinski problem je u odgoju, u odnosu majke i oca, tu leži tajna i odgovor. Ako vidite oca koji šamara i bije vašu majku, i vi ćete možda isto tako posegnuti za šamarima. Ta slika oca kao uzora će negde biti u podsvesti ili svesti deteta, zato treba voditi računa o tome kako se ponašate prema deci, pa tek onda kako se drugi ljudi ponašaju prema vašem detetu – izjavila je Neda u intervjuu koji možete da pogledate u nastavku.

Foto: Z.K.Munja/E.Srdić/L.Cvetković,
Autor: I. Ankić