Login/Registracija

HIT SNIMAK Duška Kuliša i Dubioze Kolektiv uoči koncerta u Puli: „Valjda neće i ovaj da zabrane“ (VIDEO)

1d7d030972ef4ab20c73d596750030a9692deb2b

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić je početkom ove godine zabranio održavanje koncerta Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u ovom gradu, a sad isplivao snimak koji na nesvakidašnji način najavljuje koncert „Dubioze Kolektiv“ u pulskoj Areni.

Naime, na zvaničnoj stranici popularnog bosanskog sastava osvanuo je snimak na kom Duško Kuliš, uz melodiju svog najvećeg hita“ Suzo, moja Suzana“ poziva ljude iz Pule na koncert Dubioze.

-Neke priče samo kruže, ‘ko to svira u Areni? Kažu da svi narodnjaci u Puli su zabranjeni. Ne pitaj me kol’ko košta, eurima kartu plaćaš, a kada u sevdah padneš, ti na bis ćeš da ih vraćaš. Puležani, Puležanke, volite l’ narodnjake? U Areni Dubioza sviraće… Puležani, Puležanke, brzo karte kupite, valjda neće i ovaj da zabrane-zapevao je Kuliš uz muzičku pratnju Dubioze, što je naišlo na oduševljenje svih onih koji pre svega vole muziku.

„Najjača najava koncerta ikada“, „Ovo je savršenstvo sinergije marketinga i kolegijalnosti“, „Najjače bi bilo da gosti na koncertu budu Duško Kuliš, Ana Bekuta, Keba i Zorana“, samo su neki od komentara na video koji je već postao viralan.

Podsetimo, nakon donete zvačnične odluke o zabrani koncerata srpskih izvođača u Puli, oglasili su se pevači koji je trebalo da nastupe u ovom gradu.

Svakom zabranom sam još čvršći, čistiji i bogatiji jer zabranjeni i gonjeni privlače zvezde, a gonitelji sivilo i sopstvenu tamu. I moja muzička lopta je od snega, ali i tek kako raste od guranja gonitelja. U svakom slučaju, žao mi je i na kraju ne može jedan čovek ili nekakva grupa nikada pokvariti utisak o hiljadama onih koji iskreno i od srca žele da me vide i čuju moju muziku i pesmu. Moj naslov je kao i uvek: „Bre gidi džanum za dušmani“– rekao je za Kurir, dok se Ana oglasila na Instagramu.

Dragan Kojic Keba

Ona je istakla da je poslednjih 40 godina bar deset puta letovala u Istri, te da ova odluka grada neće uticati na njenu ljubav prema ljudima iz Hrvastske.

Za mene je Istra jedna od najlepših regija naše bivše države. Hrana je fantastična, krajolik je prelep, svi moji domaćini su bili neverovatni i tretirali me kao kraljicu. Tako, primetila sam, tretiraju svakog svog gosta. Odakle god on dolazio – rekla je Ana i zaključila:

-Zato znam da odluka gradonačelnika Pule nema veze s načinom na koji razmišljaju Puležani i Istrijani. U Puli i Istri sam provela dovoljno vremena da ih upoznam. Đubre, ili kako rekoše smeće, nema naciju. Smeće ne može biti srpsko ili hrvatsko. Smeće je jednostavno đubre i smeće. Vidim da ga i u Srbiji i u Hrvatskoj imamo u jednakim količinama. Ako mi dozvole akteri današnjih vesti da im dam jedan savet iz života: Kada ti se program ne sviđa, prebaci ga. Kada ti se kafić ne sviđa, promeni ga. Kada ti se koncert ne sviđa, ne kupuj kartu. Vrlo je jednostavno.

ana bekuta foto

Foto: Instagram/Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić