Login/Registracija

Godinu dana bez Marine Tucaković: Laća planirao ŽURKU na mamin pomen, odustao iz tužnog razloga

Danas se navršava godinu dana otkako nas je napustila legendarna Marina Tucaković.

19. septembra 2021. godine, Marina je izgubila bitku sa opakom bolešću, a poslednje dane svog života provela je u KBC “Dragiša Mišović“ na respiratoru zbog korona virusa.

Deset dana nakon smrti čuveni tekstopisac sahranjena je u porodičnoj grobnici na Novom groblju pored sina Miloša, što je ujedno bila i njena poslednja želja, dok je zbog pandemije virusa sahrani prisustvovao najuži krug njene porodice, prjatelja i saradnika.

Marinin sin Milan Laća Radulović planirao je da za prvu godišnjicu majčine smrti u njenu čast priredi veliku žurku, na kojoj će se okupiti svi oni koji su Marini bili bliski i dragi. Ipak, zbog smrti Kornelija Bate Kovača, koji je bio njihov prijatelj, on je odustao od te ideje, a jednogodišnji pomen će se održati samo u krugu najbližih.

– Devetnaestog septembra navršava se godinu dana od smrti Marine Tucaković, moje majke. Pomen ćemo obeležiti u krugu najbližih – obratio se Laća svojim pratiocima na Tviteru, pa dodao:

– Prvobitni plan je bio da joj priredimo žurku za sve njene najdraže likove iz života jer je uvek govorila da bi tako želela da je ispratimo. Sedamnaestog septembra bila je sahrana Bate Kovača. Našeg porodičnog prijatelja. Maminog druga. Da izbegnem patetiku, Bata i mama su oni koji se jednom rode. Nadam se da ne moram da objašnjavam ko je Kornelije Bata Kovač, niti ko je Marina Tucaković. On je takođe i jedan od onih koji nikad ne umiru. Žurku odlažemo. Bato, počivaj u miru. Pozdravi mi kevu! – napisao je ožalošćeni Milan.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac