Login/Registracija

Gala operski koncert! Ovacije za korejskog dirigenta i srpske pevače (FOTO)

Slavni korejski dirigent Ji Un Park kao i zvezde srpske operske scene Marija Jelić, Sanja Kerkez i Ivan Tomašev, priredili su nezaboravni muzički spektakl na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine za šta ih je beogradska publika nagradila ovacijama.

Ovi umetnici, uz podršku Filharmonije mladih “Borislav Pašćan” bili su i ovoga puta sjajni u izvođenju najpoznatijih arija, i na gala koncertu 27. februara još jednom ostavili ljubitelje opere bez daha, ispunivši kultnu dvoranu do poslednjeg mesta i pokazavši da su ovakvi događaji uvek aktuelni ukoliko su organizovani na visokom nivou.

Zaista je bilo zadovoljstvo pojaviti se pred fantastičnom publikom u Srbiji i zeleo bih da se zahvalim svim učesnicima programa na saradnji – rekao je maestro iz Južne Koreje a svoje zadovoljstvo nije skrivala ni mlada zvezda srpske opere Marija Jelić, koja je ovih dana imala mnogo posla jer je iste nedelje osim u Beogradu nastupila u Rusiji sa francuskim dirigentom Sebastianom Roulandom a odmah nakon toga i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Ne samo poslednja nedelja, već i čitava prethodna godina obeležena je zaista nebrojenim nastupima širom sveta ali zaista mi je drago da smo u situaciji ne samo da u Beograd dovedemo zvezde svetske opere već i da pokažemo da i mi imamo sjajne umetnike – rekla je Marija.

Foto: M. Stevanović,
Autor: N. Pantelić