Login/Registracija

Estrada se oprašta od Kornelija Kovača: „ODREDIO SI ŽIVOTE MNOGIH ZVEZDA, A TI SI BIO NAJSJAJNIJA“

Vest o iznenadnoj smrti legendarnog kompozitora Kornelija Kovača pogodila je čitavu javnost.

Kornelije nas je napustio jutros u 81. godini života, a iza sebe je ostavio neutešnu porodicu i mnogobrojne prijatelje među kojima su i javne ličnosti koje su imale čast da tokom karijere sarađuju sa njim.

Tokom bogate karijere sarađivao je i sa jednom od najvećih zvezda Lepo Brenom, a njegov odlazak pogodio je pevačicu koja se emotivnim rečima oprostila od muzičke legende.

– Otišao je tako tiho. Uvek je bio drugačiji, originalan i gospodstven. Sarađivala sam sa njim sa velikim zadovoljstvom. Ostaće iza njega velika i originalna dela, njegove pesme i kompozicije koje će biti evergreen naše muzike. Neka mu je večna slava i mir i spokoj njegovoj duši- istakla je Brena.

Među prvima se oprostio Željko Samardžić i objavio fotografiju čuvenog kompozitora.

– Počivaj u miru dragi umetniče- napisao je slobljeni pevač.

Ovu tužnu vest teško je podnela i Jelena Tomašević koja je ponosna što je imala priliku i čast da upozna čoveka poput Kovača te je podelila njihovu zajedničku fotografiju staru gotovo dve decenije.

– Večna Vam slava dragi Bato! Počivajte u miru. Hvala za svu lepotu u muzici koju ste nam ostavili u amanet! Hvala Vam na podršci koju ste mi pružali još od 3k-dura sve ovo vreme. Ova fotografija nastala je 2003. godine na internacionalnom festivalu „Slavjanski bazar“ u Belorusiji, kada smo osvojili 2. mesto sa pesmom „Zlati dani“ koju je komponovao legendarni Kornelije Kovač- napisala je Jelena vidno potresena.

Od legende muzike oprostio se i Aleksandar Sofronijević emotivnom porukom koja slama srca.

– Odredio si živote mnogih zvezda, ali ti si bio ona najsjajnija. Počivaj u miru veliki učitelju- rekao je Sofra.

Tokom bogate karijere voditeljka Vesna Milanović imala je priliku da upozna i ugosti brojne poznate ličnosti, a Kornelije Kovač definitivno je ostavio poseban pečat.

– Uživala sam u svakom razgovoru, svakom savetu, bila ponosna na svaku pohvalu. Hvala nezamenljivi kornelije! Emisija „Iz profila“ snimljena je pre sedam nepunih sedam godina. Govoriti o bogatstvu njegovog stvaralaštva i veličini njegovog uma, ne bi stalo u jednu, pa je emisija snimljena u dva dela– poručila je neutešna voditeljka.

Zadovoljstvo i sreću da nekoliko puta razgovara sa Kornelijem imala je i voditeljka „Grand Magazina“ Sanja Ćulibrk, a njihov poslednji razgovor pre dve godine i danas pamti.

– Jako mi je žao. Uvek je bio neposredan i kada bismo dogovarali intervju i kada bismo snimali i tako godinama. Gospodin. Naš poslednji razgovor bio je pre dve godine, slutila sam da će biti poslednji, onaj televizijski sigurno. Hvala na muzici, Viste muzika. Čućemo Vas kroz nju. Tu veličanstvenu muziku!- rekla je Ćulibrkova koja je imala i tu čast da jednu od emisija snimi baš u njegovom domu pre četiri godine.

Dragana Katić, Mirza Selimović, Nikolina Kovač, Mahir Mulalić i mnogi drugi ne kriju tugu i bol zbog iznenadnog gubitka čoveka kakav je bio Kornelije Kovač.

Foto: Instagram,
Autor: J. Jović