Emotivna ispovest pevača nakon najvećih životnih problema, Ćemo na ivici suza: „Moji roditelji o tome ništa nisu znali“

f2c7b5ff60dfa5a6daeba76997649f46b124a958

Pevač Amel Ćeman, poznatiji u javnosti kao Ćemo, prošao je kroz pravi pakao kada je pre nekoliko godina saznao da ima velike zdravstvene probleme.

Naime, sve je počelo od najobičnijeg problema na gluteusu, koji se pojavio 2020. godine i temperature koja ga je pratila gotovo godinu dana, da bi došao do stravične dijagnoze.

– Imao sam infekciju, apces na gluteusu, koji je izazvao neki virus. To je bio samo bol. Sve je izazvala mononukleoza koju sam ja imao, a nisam ni znao da je imam. To je bilo predseptično stanje. Sve je bilo uredno, međutim kada je doktor uzeo to da saira, mislio je da sam ja već dobio sepsu – rekao je Ćemo nedavno u medijima.

Nakon tretiranja i gomile antibiotika i saniranja jednog problema, pevača je zadesio još jedan problem.

– Samo lice mi nije bilo zahvaćeno. To je bilo i od antibiotika, koje sam ja i kroz venu dobijao, da ne bih dobio sepsu. Život me je naučio da ne govorim jao, jel ima još nešto, jer uvek ima. Žao mi je što do ljudi ne dopire to da je samo zdravlje u životu važno – rekao je on.

Posle svega dolazi i najozbiljniji problem sa grlom, a kako je ovo alat sa kojim on radi, pevač saznanje da ima problem teško podneo.

2188c6c2a73a5bea37fcd40b1f789ab700d4d721

– Boli me grlo, odem kod lekara i uzimam terapiju za anginu. Posle toga odem kod lekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalazaj je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo – kazao je on i dodao:

– Seo sam u auto i nisam mogao da krenem ni levo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je prosledio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali – kaže Ćemo, koji je odlučio da o ovome tek pre nekoliko meseci progovori u medijma.

3ab0581df3afa2becafe1d1365ad26a09525269b

Dijagnoza je bila karcinom krajnika, a i sa ovim stanjem pevač se izborio na pravi način i nije gubio nadu da će sve biti u redu.

– Propisana mi je bila hemioterapija. Jedno jutro sam se probudio sa intuicijom da idem po još analiza i drugih mišljenja. To sam i uradio, što se ispostavilo da sam radio ispravnu stvar. Profesor koji me je opet pregledao rekao je da je moj imunitet katastrofalan i da ne bi trebalo da idem na hemioterapiju. I ja sam ga poslušao, krenuo sam na imunoterapiju i sada sam već tri puta radio analize i sve je čisto – rekao je Ćemo u emisiji „Ordinacija“.

Foto: Z.K.Munja/yutube,
Autor: A.Milinković