Dragana Katić u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić!

662ed4b959d8bb13954a7b42751440bc53ba7c23

Najuspravnije sam hodala kada mi je bilo najteže u životu Izražajna, svoja, jedna od naših najboljih voditeljki i lepih lica sa „pokrićem“ govori o svojim načinima koje već dugi niz godina živi i kako gleda na izazove, ljude, dešavanja, sreću, radost, roditeljstvo ,prijatelje, posao . Sa stavom i jasnim glasom u emisiji autorki poverava neka saznanja koja su joj olakšala život i zbog kojih danas drugačije gleda i drugačije razmišlja.

„Oduvek sam znala da će ovo biti moje zanimanje. Još kao devojčici moje igračke su bile izmišljeni mikrofoni, a igre situacione. Oponašali bi filmove, festivale, emisije. Hrabro sam išla ka svom snu i ni roditeljsko suprostavljanje nije me skrenulo sa puta. Kada sam prvi put stala na scenu sve mi je bilo poznato. To sam već u sebi doživela i danas se i dalje na tom polju osećam kao „riba u vodi“, priču o svom razvoju i putu započinje Dragana Katić.

Bila je i ostala drugačija, različito od drugih živela ali kaže to je bila njena priroda i u potpunom skladu te nikako niti je mogla niti želela drugačije. U ranoj mladosti pomerali su je komentari. Neki je i otplakala. I danas se desi da je nečija rečenica povredi ali smatra da dok je čovek živ nešto će moći da ga uzdrma baš zato što je živ a njegov put traje i on treba da napreduje.

„Svoju decu sam vaspitavala da imaju svoje mišljenje i stav o svemu, i da stoje iza tih stavova, što ne znači da ih neko iskustvo i saznanje neće promeniti. Tako i treba da bude jer samo tako napredujemo. Ljubav je ključ roditeljstva i moji sinovi znaju da sam uvek tu i da je moja ljubav za njih bezgranična i veliki oslonac“, iskrena je voditeljka.

Smatra da je timski rad i uzajamno poštovanje veoma važno u svakom poslu i da sami ,misleći samo na svoj interes, teško da možete bilo šta uraditi. Zato je danas presrećna što je deo emisije i čitavog koncepta koji nosi naziv „Nikad nije kasno“. Tako je po njoj i u životu. Nikad i ni za šta nije kasno. Ni za ljubav, ni za saznanja, ni za nova „putovanja“. Živeti u sadašnjem trenutku i proživeti ga , ma kakav on bio, ne osvrtati se unazad, činiti stvari koje vas raduju.

„Divno se osećam i najbolje „pričam sa sobom „ kada sam na moru. Jutro, mir, bonaca i onda ja napravim svoj spisak šta mogu da promenim , upotpunim, doradim u svom životu. Volim i da proslavljam svoje uspehe i svojih sinova, važne datume, uživam da provodim vreme sa svojim sinovima koji su sada već veliki momci koji će uskoro izabrati fakultet koji će studirati“, nastavlja Katićeva.

Kompromise kojima su nas učili i koje bi trebalo da pravimo na svoju štetu ne voli i nikada i nije mogla da ih ostvari. Najponosnija je na svoje odluke koje su u nekim životnim situacijama bile vrlo različite od opšteprihvaćenih stavova i načina življenja u nas. Bitno joj je bilo kako se oseća i da bude zadovoljna i srećna. Tako je i danas. Nije uvek bilo lako. Bilo je uspona i padova, problema i suočavanja ali prebrodila je situacije i kaže da je najuspravnije , podignute glave , ponosno koračala u najtežim životnim nedaćama.

Nasmejana, profesionalna, jaka, duhovita, svesna svojih vrlina i mana nastavlja svojim putem a koje je svoje životne istine otkrila u emisiji Iskreno sa Aleksandrom Simić pogledajte na kanalu tv Naša u subotu 25 marta od 19h i u nedelju 26 marta od 17h .

Emisija se reemituje na tv BN te su tako gledaoci na teritoriji cele BIH ali i u inostranstvu u mogućnosti da čuju životna svedočenja ostvarenih i uspešnih ljudi.

Foto: Aleksandra Popović/Z. K. Munja,
Autor: I. Đorđević