Login/Registracija

DESET punih godina bez jednog OD NAJBOLJIH PEVAČA

Poznati pevač Darko Radovanović tragično je nastradao 11. juna 2011. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći.

Pored neutešnih roditelja, iza sebe je ostavio i suprugu Maju i ćerku Laru.

Njegovi najbliži za njega su znali da kažu da prvo propevao, a zatim prohodao.

Kao srednjoškolac osnovao je bend sa drugarima pod nazivom “Nebeski jahači” i iako se nakon kraćeg vremena grupa rasformirala, Darko se nije obeshrabrio.

Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet fizičke kulture u Beogradu. 1999. godine postaje član grupe “Cvaka cvak”, tj. sadašnji “ Mega Mix bend” i sa njima radi punih pet godina.

Na takmičenje za pesmu “Beovizije”, pojavljuje se 2003. godine uz podršku pevača Zdravka Čolića. Pesma “Stidim se” doživljava veliki uspeh na svim radio stanicama. Već naredne godine ponavlja svoj nastup na ovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Prijatelji moji brinu”. Nakon napornog rada od 12 godina, uspeva da objavi svoj samostalni CD i konačno peva onu vrstu muzike koju je želeo. Sniman je u studiju Zorana Radetića i uz podršku Radetića kao producenta CD sadrži 10 novih numera i dve sa festivala “Beovizije”.

Podsećanja radi, do ne­sre­će je do­šlo u tre­nut­ku ka­da je vozač, vo­ze­ći na neo­sve­tlje­nom de­lu pu­ta kre­nuo u pre­ti­ca­nje šle­pe­ra. Ušav­ši u tra­ku ko­jom se po­koj­ni Ra­do­va­no­vić sa me­na­dže­rom kre­tao u prav­cu Ostru­žni­ce, na­la­ze­ći se na me­stu su­vo­za­ča.

Foto: Z. K. Munja,
Autor: K. Stanković/ RTV