Login/Registracija

Bugarska zvezda opčinjena našom muzikom „Plakala sam dok sam čitala komentare publike iz Srbije“

Nedavno smo imali priliku da upoznamo bugarsku pevačicu koja u svojoj zemlji važi za jednu od traženijih folk izvođača, ali i da čujemo njenu potresnu životnu ispovest

Antoaneta Anatoleva Linkova, u Bugarskoj poznata pod umetničkim imenom Roksana, priznala je da je tokom karijere dobijala brojne ponude da snima za inostrano tržište, ali je ipak odlučila da se predstavi srpskoj publici i to duetom sa Vanjom Lakatošem.

Kako navodi, razlog je dugogodišnja ljubav prema našoj muzičkoj sceni i vernoj publici, za koju uskoro priprema i jedno iznenađenje.

Do pre nekoliko godina u Bugarskoj nismo imali folk pevače, pa smo skoro svi slušali srpski radio i vašu narodnu muziku. Bukvalno sam odrasla na hitovima Lepe Brene, Dragane Mirković, Ane Bekute i kao devojčica želela sam samo da ih dodirnem, kažem im koliko im se divim i koliko ih volimobjašnjava Roksana ljubav prema našim narodnjacima i dodaje da godinama unazad sanja da bude deo Grand čarolije i da peva sa legendama srpske scene. 

Nakon 35 godina uspela je da ostvari svoj san i dođe u Grand, ali se nije nadala da će njeno gostovanje imati veliki odjek i u Srbiji i Bugarskoj. 

– Nakon gostovanja u „Grand paradi” dobila sam mnoštvo poruka, čestitki i komentara i srećna sam što su mi na zvaničnom Jutjub kanalu Granda poželeli dobrodošlicu, zaplakala sam kad sam pročitala komentar “Roksana, dobrodošla u Srbiju”. Obožavam srpsku muziku, generalno volim muziku i ne delim je na zemlju, žanrove, stilove i slično i jako mi je drago kada vidim da i drugi ljudi dele moje mišljenje. Za mene je muzika dobra ili loša i pevače delim na one koji znaju da pevaju i one koji ne znaju – kaže Roksana.

Nedavno smo imali priliku da čujemo hit „Sama i nervozna“ Marije Šerifović u interpretaciji ove folk pevačice, a sada nam je otkrila i ko su joj omiljeni pevači iz Srbije. 

– Mnogo je umetnika koje cenim i čije pesme rado pevam i na nastupima i privatno. Kad se samo setim koliko sam puta otpevala pesmu „Oči, oči“ od Suzane Jovanović, a tu je i Dragana Mirković, pa Ceca, Vesna Zmijanac i ne mogu da zaboravim kraljeve vaše muzike Šabana Šaulića, Sinana Sakića i Džeja Ramadanovskog, za njih imam veliki respekt. Ipak, od vaših pevača najviše volim Mariju Šerifović i omiljena pesma mi je upravo njena „Molitva“ sa kojoj je i pobedila na Evroviziji – priznaje pevčica i nada se da će uskoro imati priliku i da je upozna.

Ovih dana Roksana vredno radi na novim muzičkim projektima, a jedan od njih namenjen je i za naše tržište. 

– Pripremam prvu solo pesmu „Kraljica“ na srpskom jeziku, a možda vas iznenadim još jednim duetom. Moj tim i ja pažljivo i vredno radimo, jedna pesma je već snimljena i sad smo u pregovorimo za još jednu. Iskreno, jedva čekam da dođem u Srbiju i da vam predstavim sve ono što sam mesecima unazad radila- završava Roksana. 

Foto: Privatna arhiva,
Autor: I. Ankić