Login/Registracija

BOL NE JENJAVA: Šaban bi danas napunio 70 godina

Na današnji dan, pre 70 godina u Šapcu rođena je legenda narodne muzike Šaban Šaulić, koji je pre dve godine stradao u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

Bol zbog iznenadnog odlaska slavuja, kako su Šabana često zvali, i dalje ne jenjava kako među njegovom porodicom, tako i među fanovima koji se na dan njegovog rođenja sa setom i tugom prisećaju pevača. 

Među prvima to je učinila njegova ćerka Ilda koja je na svom Instagramu objavila zajedničku fotografiju sa ocem, poslavši kratku i jasnu poruku uz emotikone srca. 

– 70 – napisala je ona, dok su njeni pratioci i kolege izrazili žaljenje što nažalost kralj nije dočekao ulazak u osmu deceniju.

„Nedostaješ mnogo“, napisala je Andreana Čekić, a ostali fanovi složili da legenda kao što je on nikad neće biti zaboravljena. 

……

Šaban je tokom celog života uživao veliko poštovanje, pa je od svojih kolega i fanova proglašen kraljem narodne muzike, a jedna porodica iz Kladova pre dvanaest godina zaista ga je krunisala i to zlatnom krunom.

Naime, Šaban je na jednoj svadbi u okolini Kladova dobio krunu sa rubinima i smaragdima koju mu je uručio mladoženjin otac Ljubiša Stingić i njegova supruga Snežana.

“Moja supruga i ja smo imali veliku želju da nam kralj peva na ženidbi našeg sina. Zato smo mu ona i ja pripremili dar” rekao je tada domaćin Ljubiša , čime je zatekao legendu narodne muzike. 

“Imam tremu, a nemam kad pevam. Ovo će biti istorijski trenutak i snimak”, rekao je tada Šaban koji je bio vidno oduševljen gestom ovog bračnog para iz Kladova, pa nastavio: „O majko moja, pa ovo je stvarno što ni u snu nisam mogao da sanjam. Alal vera”. 

Kako je izgledalo krunisanje i kako je Šaban reagovao, pogledajte OVDE! 

POGLEDAJTE I

I KAMEN BI ZAPLAKAO! EKSKLUZIVNI SNIMCI poslednjeg rođendana Šabana Šaulića i proslave Božića (VIDEO)

ŽAL ŠTO OSTADE: Uz njegove hitove smo pevali i plakali, a ovih 20 pesama obeležili su život svakog od nas (VIDEO)

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić