„Izgubio sam bubreg sa 7 godina“ Baja Mali Knindža otkrio detalje borbe za život: „Otac je sve pare dao na moje lečenje“

baja mali Knindza o povratku 1 e1700247090952

Danas jedna od najveselijih pevača, Baja Mali Knindža u detinjstvu se suočio sa velikim zdrastvenim problemom koji je mogao da ostavi ozbiljne posledice na njegov život. Sa samo sedam godina ostao je bez bubrega, a zahvaljujući čuvenom sarajevskom doktoru Jozefu Kafki ostao je živ.

Baja Mali Knindža nema bubreg

Baja Mali Knindža nema bubreg

Vojska je najveća životna škola. Mene su pogrešno lečili, doktor Jozef me je spasao. Mislio sam da nikad neću doći kući – rekao je pevač, pa se prisetio perioda kada mu je život visio o koncu:

Negde u šestoj, sedmoj godini ispratio sam oca na autobusku stanicu, vraćao se u Nemačku. I kad je otišao, ja sam se vraćao kući, preko nekog drvenog prelaza, nešto mi je ukočilo nogu, nisam mogao da pređem. Porodica se zabrine šta je detetu, vodi doktorima u Livno, nisu mogli ništa da ustanove. U suštini je bio problem s desnim bubregom. I malo nemara, malo neznanja, 1972. šarena vremena, prebace me u Sarajevo. Operiše me doktor Jozef Kafka, Jevrejin, praktično mi je spasao život jer je bubreg bio toliko istrulio da to nije normalno. Izgubio sam bubreg sa sedam godina. Otac je morao da se vrati nakon dva dana, da spasava život sinu, sve što je zaradio davao je na moje lečenje. Zato ja ne dam na njih nikad, na roditelje, bez obzira na to i da nisu takvi, ja opet ne dam na njih!

baja mali knindza zena supruga

Baja kaže kako ga je druga supruga Dijana promenila.

Ona je moja najiskrenija ljubav dosad. Ona me je smirila i promenila. Kamo sreće da sam je ranije sreo. Zajedno smo 10 godina, upoznao sam je ispred menjačnice i odmah poljubio. Venčali smo se pre nekoliko godina na Santoriniju i imamo dva sina – rekao je Baja, pa se dotakao roditeljstva u kojem, zbog prirode posla, nije učestvovao onoliko koliko je želeo.

Svaki momenat s mojom decom mi je najbitniji. Nisam bio uz njih jer sam često putovao zbog nastupa, ali svaki svoj slobodan dan gledam da im posvetim. Po tri meseca sam umeo da provedem na drugom kontinentu. Deca su mi muzički nadarena, ali ne znam imaju li takve ambicije. Ne stiže se lako do uspeha u ovom poslu – kazao je Baja za „Premijeru vikend specijal“.

Sve najnovije vesti, dešavanja sa snimanja „Zvezda Granda“ možete da pratite na našem portalu, kao i na društvenim mrežama. Link za Fejsbuk je OVDE, dok najzanimljivije videe sa snimanja i emisija pratite na Instagramu OVDE!

NE PROPUSTITE I:

Foto: Instagram,
Autor: S. Č.