„To je za mene mučan period“: Aco Pejović sa 14 godina završio u domu: „Noći su mi bile teške, majka je odlazila u suzama“

Aco Pejovic ok FOTO MUNJA 5

Aco Pejović danas može da se pohvali da je jedan od najpopularnijih pevača i da živi onako kako je oduvek maštao, ali njegovi počeci uopšte nisu bili laki, pogotovo period kada je napustio rodno Prijepolje i otišao u dom za učenike.

Još u njegovom ranom detinjstvu, roditelji su primetili njegov talenat za muziku i odlučili da ga upišu u muzičku školu. Ali kako ova škola nije postojala u njegovom rodnom gradu, Aco je obrazovanje morao da nastavi u Podgorici, gde je kao školarac živeo u domu za učenike.

U domu je trebalo da se navikne na nove uslove živote, u potpunosti drugačije u odnosu na mir i stabilnost koji je imao u porodičnom domu.

42e0364c42b543dc00179d9338708210fdc067a7

– Imao sam 14 godina i to je za mene negde bio mučan periodu. Bio sam u đačkom domu koji je bio oronuo, hladan, sa sobama gde je bilo po 6,7 ljudi i zajednička kupatila. Ali Bože moj, sve zbog muzike– prisetio se Pejović tog perioda ali i osećanja koja su ga obuzimala nakon odlaska iz porodičnog doma.

-Nisam plakao ali su mi noći bile teške. U gradu si gde nikoga ne znaš, ali sposlutno nikoga. Stresno je bilo jer sam bio klinac. Treba da se snađeš, da izguraš tu priču zbog koje si došao– rekao je Pejović za Grand.

08bc773b5a0f079a6b216ecac23ab53bc37bd61a

U toku celog perioda njegovog školovanja, sreću i radost budili su vikendi koje je provodio uz roditelje, ali koji nisu bili tako česti.

– Možda sam jednom mesečno uspevao da odem kući. Radovao sam se maminoj kuhinji, nisam mogao da nosim hranu u dom jer nije bilo mesta gde da je držim. Baš je bilo kao u vojsci. Sećam se da je majka nakon što me je posetila tamo jednom prilikom, otišla kući u suzama. Onda se posle deset dana otac pojavio i rekao: “Moram da ti promenim dom. Majci se ne sviđa u kakvim uslovima živiš“- ispričao je Aco u emisiji “Iz profila“ na Grand televiziji.

BONUS VIDEO: Životna priča Ace Pejovića

Foto: Z.K.Munja,
Autor: I. Ankić