Login/Registracija

Žika objasnio BUGARSKI KULTUROLOŠKI FENOMEN, svi PLAKALI OD SMEHA (VIDEO)

Poznat po svojoj vedrini i pozitivnoj energiji, iz nedelje u nedelju, Žika Jakšić uvek zna da kako da nas počasti dobrom dozom smeha.

Viđali smo ga u različitim ulogama poput provodadžije ili prevodioca, a u poslednjoj emitovanoj epizodi „Nikad Nije Kasno“ razjasnio nam je jednu zanimljivu kulturološku razliku sa Bugarima.

Naime, u tekućoj sezoni šoua veterana takmiči se kandidatkinja iz Sofije, a kada je tokom razgovora sa njenim suprugom ostao zbunjen zbog njegovog odgovora odlučio je da objasni o čemu se radi.

– Zajedno ste već tri godine, volite se, poštujete, ona te sluša, a ti nju– upitao je Jakšić, a surug takmičarke je jasno rekao- Ne.

– Kako bre ne? Jel da ili ne ?– upitao je voditelj i autor emisije kroz smeh, nakon čega je usledilo objašnjenje.

– Ja mislim da je Bugarska jedina zemlja gde kada se kaže „Ne“ to ustvari znači „Da“, a kada se kaže „Da“ misli se „Ne“. Jel sam ja u pravu?- klimao je glavom potrdno i odrično Žika, što je kandidatkinja potvrdila.

– Kada odete u Bugarsku, i sretnete neku lepu devojku i pitate je da li joj se sviđate, a ona kaže „Ne“ to znači „Da bre“– našalio se on, što je ispraćeno aplauzom, a Mare je dobacio kako je napravio potpunu pometnju, a zatim doskočio u svom maniru.

– Zamisli nekog mladića ovde koji priđe devojci i pita jel joj se sviđa, ona kaže „Ne“, a on kaže: „Pa šta si ti, jel si Bugarka“- poentirao je Milošević.

Celo objašnjenje ovog bugarskog fenomena pogledajte u videu ispod.

……

Foto: Z. K. Munja/ E. Srdić/ L. Cvetković,
Autor: S. Čumić