Žika Jakšić upisuje fakultet, svojim primerom živi moto emisije: „Radim na tome da postanem akademik, slava obrazovanju“

zika jjj

Mali je broj javnih ličnosti koje se mogu pohvaliti fakultetskom diplomom, što Žika Jakšić smatra da pogrešno jer je obrazovanje i tek kako bitna stavka u životu svake osobe, bez obzira na talenat koji poseduje.

Kako se i on sam svrstava u ljude koji nisu završili fakultet, sada je javno priznao kako ima to u planu čime je iznenadio mnoge.

Ja nisam završio fakultet i hoću da završim, samo sam ostavio to kada budem jedno 70 napunio– počeo je Žika, kada ga je Mare podsetio da oni broje godine na drugi način.

E, tako 33 kada napunim ja ću da završim fakultet i sebi sam to obećao, u međuvremenu sam postao poluakademik jer sam preveo jednu knjigu, sada radim da napišem jednu knjigu da budem pravi akademik. Znači slava obrazovanju– objasnio je Jakšić.

zika jaksic demo

Veliki broj pevača i pevačica sa naše javne scene od rane mladosti su se posvetili poslu zbog čega su zapostavili obrazovanje, ali Žika tvrdi da postoji i drugačiji put.

Ja često kažem mladim pevačima, nije problem da pevaju, ali obrazuj se, duguješ sebi to. Stani, para će da se zarade, ako imaš talenat to ne može da ti pomogle, ali obrazovanje svaki čovek treba da poseduje i ova emisija to podržava– istakao je on.

Ukoliko ste propustili da pogledate drugu emisiju čestvrtog kruga u kome su se veterani borili u duelima, klik na video ispod:

Foto: Z. K. Munja,
Autor: S. Čumić