Željko Samardžić o ljubavi i braku „Da se opet rodim birao bih moju Maju“

samardzic

Pevač Željko Samarđić, ovonedeljni član žirija „Nikad nije kasno“ već nekolio decenija važi za jednog od omiljenih pevača na domaćoj javnoj sceni. Dvorane i trgove puni kao od šale gde god da se pojavi, njegove mnoge pesme već sada postale su evergrinovi, a od samog početka muzičke karijere, pa sve do sada velika podrška i vetar u leđa muzičaru je supruga Maja sa kojoj je decenijama u srećnom braku.

Sada je otkrio i detalje sudbonosnog susreta sa voljenom ženom i majkom njegove dece.

Ljubav između mene i moje supruge traje već četrdeset godina. Od trenutka kada sam je prvi put video u sali Ekonomske škole u Mostaru i pozvao na igranku. Prilikom prvog susreta sam bio toliko hrabar i rekao joj: „Ti bi Majo mogla biti moja žena“ što je nju veoma iznenadilo i eto desilo se. Pevao samo joj i na maturskoj večeri i pitao je hoće li svojoj ili mojoj kući i ona je odlučila. Ponovo kada bih se rodio ja bih opet birao moju Maju za suprugu – istakao je ponosno pevač.

zeljo

Tokom razgovora Željo se prisetio i jednog od najtežih trenutaka u životu kroz koji je prošao sa suprugom.

-Iskren da budem svu radost našeg lepog života je prekinuo taj prokleti rat. Ne samo nama, već i svim ljudima sa naših prostora. Došli smo u Beogard, a mislili smo da ćemo otiću u Australiji. Međutim u Beogardu sam počeo da pevam, prihvatili su me ovde i nije mi padalo na pamet da idem negde. U krajnjoj liniji Beograd nije mnogo daleko od mog rodnog Mostara i svih ostalih gradova za koje sam vezan – rekao je Samardžić.

Zajedno sa suprugom pevač slobodno vreme voli da provodi na pecanju, ali i crnogorskom primorju.

U slobodno vreme volim da idem na pecanje. Jednom sam sa mojom Majom izvadim četiri, pet kilograma liganja, bio nam je to rekord. Boka je naša oaza mira. Tamo odlazimo u proleće i budemo celo leto, provodimo vreme sa svim ljudima koje volimo – objasnio je Samardžić.

Foto: Printscreen,
Autor: I.Grk