Login/Registracija

Zbog GREŠKE FRIZERA počeo da peva: “Nije bilo nazad, gazda me je GURNUO U VATRU“

Sa samo četrnaest godina, danas popularni pevač Željko Vasić, napustio je rodni Zaječar tražeći bolju budućnost u prestonici Srbije.

Kao stidljivo dete koje je odrastalo u manjoj sredini Željku je bilo teško da se probije na muzičku scenu kojom su plivale ozbiljne “ribe“, a sebe je video isključivao kao lika u pozadini, svirajući klavijaturu, za kojom nije mogao da pokaže svoj raskošni glas.


Ipak, zbog propusta lokalnog frizera u njegovom rodnom gradu, Vasiću je data šansa, koju će kasnije unovčiti više nego što je ikada mogao da sanja.

– Interesantno je kako sam počeo da pevam. Kada sam se preselio u Beograd išao sam svakog leta u Zaječar i svirao u kafićima. Pratio sam na klavijaturi jednog frizera koji se i danas bavi time, ali je tada pevao za dodatne pare. Jedno veče se nije pojavio i rekli su da moram da pevam ja, a znao sam samo deset pesama. Sećam se da mi je gazda rekao da ih vrtim u krug jer nema nazad. Repertoar mi je bio uglavom pop muzika- Zdravko Čolić, Oliver Dragojević i tako dalje– ispričao je Željko svojevremeno u emisiji “Iz profila“.


Nakon prve otpevane pesme to veče, dobio je ogorman aplauz što je bio prvi podstrek i motivacija da ipak sa klavijature pređe na mikrofon.

– Otišao sam kući da naučim još petnaest pesama i rekao sebi: “Radićeš ti tu sam“. I tako je i bilo- dodao je pevač.


Svoju stidljivost i posle godina provedenih na javnoj sceni nije uspeo da iskoreni ali se navikao na medijsku pažnju i to da su sve oči uvek uprte u njega i na poteze koje pravi.

– Od toga ne možete pobeći. Ja nemam problem sa davanjem sebe publici, ja samo sam sa sobom nisam uspeo da izlečim tu stidljivost– rekao je Željko.

BONUS VIDEO

Foto: Z. K. Munja,
Autor: T. Bogavac